ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ SELFIE", ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ETWINNING & ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

AΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τρίτη 16 Ιουνίου 2020/Ώρα:17.30-19.00 
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) συνεχίζει τον διάλογο για την ανάπτυξη και εξάσκηση των ψηφιακών δεξιοτήτων που άνοιξε το 1ο Webinar για την Ψηφιακή Ικανότητα και σε συνεργασία με την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της ΕΕ (JRC) διοργανώνουν webinar με τίτλο: Ανακαλύψτε τις ψηφιακές δυνατότητες του σχολείου σας με μια… SELFIE!

Πόσο αξιοποιεί το σχολείο σας τις νέες τεχνολογίες για διδασκαλία και μάθηση;
 Τι δουλεύει καλά;
 Πού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; 

Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσει να τις απαντήσετε το SELFIE, το εργαλείο που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συνδρομή χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών και εκπαιδευτικών φορέων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι της Μονάδας Ανθρώπινου Κεφαλαίου και Απασχόλησης του JRC, Παναγιώτης Καμπύλης και Νικολέτα Γιαννούτσου, θα παρουσιάσουν εκ των έσω το εργαλείο που έχει αναπτυχθεί στο Κοινό Κέντρο Ερευνών, καθώς και βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη της ψηφιακής ικανότητας των σχολείων γενικότερα, αλλά και για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ειδικότερα.

 Στη συνέχεια, ο Αντώνης Μπέσιος, διευθυντής του 152ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, θα παρουσιάσει την εμπειρία από τη χρήση του εργαλείου σε διάφορα ελληνικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις.

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του SELFIE είναι ότι εμπλέκει επικεφαλής, εκπαιδευτικούς και μαθητές, τα σχολεία έχουν απόλυτο έλεγχο της όλης διαδικασίας και αποκλειστική πρόσβαση στα αποτελέσματά τους, ενώ μπορούν να παραμετροποιήσουν το εργαλείο, προσθέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις. Το SELFIE έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 650.000 επικεφαλής σχολείων, εκπαιδευτικούς και μαθητές, από 7.200 σχολεία σε 57 χώρες, και αποτελεί μία από τις δράσεις του Σχεδίου Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το webinar απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, επικεφαλής σχολείων και γενικά σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα σχετικά με το θέμα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Θα αποσταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το ζητήσουν μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Η παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams είναι πολύ εύκολη και δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση εφαρμογής ή την ύπαρξη λογαριασμού στη Microsoft. Όλοι όσοι θα κάνουν προεγγραφή θα λάβουν τον σχετικό υπερσύνδεσμο παρακολούθησης του σεμιναρίου, καθώς επίσης και τις οδηγίες συμμετοχής, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή του webinar


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: