ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ: «I DON’T FALL» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα, «I DON’T FALL» (Δεν Πέφτω), σε συνεργασία με άλλες 7 χώρες της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αναπτύξει, να εφαρμόσει και να αξιολογήσει υπηρεσίες για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους, με την βοήθεια της Τεχνολογίας και την εφαρμογή προγραμμάτων φυσικής και γνωστικής άσκησης.

Οι τελικοί χρήστες, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, θα απολαμβάνουν τις προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις για την πτώση, μέσα από συνεδρίες (ατομικές και ομαδικές) με την φροντίδα εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού όπως: Φυσίατρος, Φυσιοθεραπευτής, Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί.Το πρόγραμμα έχει τέσσερις κύκλους παρέμβασης, διάρκειας 3 μηνών ο κάθε κύκλος και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2013.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι ηλικιωμένοι θα συμμετέχουν σε 24 συνεδρίες, κάνοντας φυσική άσκηση ή/και άσκηση γνωστικών λειτουργιών με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι Δημότες Κηφισιάς, ηλικίας 65 ετών και άνω.Όσοι επιθυμούν να συμμετ
άσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας: Διονύσου 73 και Γορτυνίας, καθημερινά 8:00-16:00.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-6233315 και 210-8019633.