ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ», ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022/Ώρα:19.00
 Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης έχει την τιμή να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους της 
στη Διαδικτυακή Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Καρτάλη, με τίτλο:
«Κλιματική Αλλαγή και Πολιτιστική Κληρονομιά: από τη θεωρία στην πράξη»


Η Ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube
από το κανάλι της ΕΕΠΦ www.youtube.com/user/eepfgr
Στο τέλος της ομιλίας θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν μέσω chat.


Κατά την ομιλία θα γίνει μία γενική αναφορά στη διεθνή κινητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και θα παρουσιασθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι για την πολιτιστική κληρονομιά (κυρίως σε ότι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα συζητηθούν επίσης έννοιες όπως έκθεση, ευαισθησία, προσαρμοστική ικανότητα και τρωτότητα και θα παρουσιασθούν τα βήματα για την προσαρμογή των αρχαιολογικών χώρων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Τέλος, τα παραπάνω θα εξειδικευθούν για την περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης είναι Καθηγητής και Δ/ντης του Εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος για το ΕΚΠΑ στο έργο «Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της» καθώς για το έργο CLIMASCAPE που αφορά την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή οκτώ αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου ADAPT2CC που αφορά την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή και της έρευνας της «Διανέοσις» για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Διατελεί μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη θεματική «Κλιματική Αλλαγή και Πολιτιστική Κληρονομιά». Διετέλεσε μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων (11.2019-11.2021) καθώς και της Επιτροπής της Ε.Ε. για τις Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις. Έχει δημοσιεύσει 103 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα κριτών.
 
 
 
 
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts