ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ", ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ"

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021/Ώρα:19.00
Tο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς  
 διοργανώνει Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εταιρία Prorata με θέμα Νεολαία. Συνήθειες, αντιλήψεις & πολιτική συμπεριφορά,

Η νεολαία είναι μια κοινωνική ομάδα που επανήλθε δυναμικά τα τελευταία χρόνια στο κοινωνικό και πολιτικό προσκήνιο, ανατρέποντας παλιότερες αντιλήψεις περί απάθειας και αποπολιτικοποίησης. 
 
Την ίδια στιγμή η σημερινή νεολαία, και ειδικά στην Ελλάδα, είναι η γενιά που πλήρωσε ακριβό τίμημα μέσα στις επάλληλες κρίσεις, ενώ βρίσκεται και αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα και προκλήσεις, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και στο πλαίσιο των ευρύτερων μετασχηματισμών που συντελούνται σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, στοιχεία που φαίνεται να την κάνουν πρωταγωνίστρια των κοινωνικών αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν τα κυριότερα ευρήματα της ετήσιας έρευνας του ΙΝΠ για τη νεολαία, αλλά και γενικότερα οι τάσεις που καταγράφονται για τους νέους και τις νέες στο πλαίσιο της κοινωνιολογικής και πολιτικής έρευνας, από επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα.

Θα υπάρξουν επίσης παρεμβάσεις από εκπροσώπους πολιτικών νεολαιών, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα, για να καταθέσουν τη δική τους ματιά στα ευρήματα.