ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ", ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Τρίτη 19 Μαρτίου 2019/Ώρα:17.45
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Ο Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό
διοργανώνει δωρεάΝ Σεμινάριο με θέμα:
"ΠΑΙΧΝΙΔΙ - Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης"

Εισηγήτρια:
 Αικατερίνη Μιχαλοπούλου
 Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή

 Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets κυριαρχούν, το παιχνίδι είτε ατομικό είτε κοινωνικό έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
 
Πολλοί γονείς αναφέρουν το παιχνίδι ως μια μορφή ψυχαγωγίας ή διασκέδασης ή απλά ως μια δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι νοηματοδοτεί τη ζωή του παιδιού συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή του.

 Διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψυχοσυναισθηματικών, κοινωνικών, γλωσσολογικών, κινητικών, νοητικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, καθώς ενισχύει την αντίληψή του για τον κόσμο, που το περιβάλλει.

Μέσω του παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, να αντιλαμβάνεται και να αναπαριστά ενέργειες. Τόσο μεγάλη είναι η σημαντικότητά του, που χρησιμοποιείται ακόμα και ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με δυσκολίες ψυχοσυναισθηματικές ή κοινωνικές.
 
 Το παιχνίδι αποτελεί το κυριότερο και αποτελεσματικότερο μέσο για την κατανόηση των παιδιών αλλά και την ανάπτυξή τους ως υγιών ενηλίκων. Ωστόσο η τεχνολογία έχει εισέλθει τόσο βαθιά στην καθημερινότητά μας, που το παιχνίδι έχει μετατραπεί σε ήσσονος σημασίας μέσο.


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
18/03/2019
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  e-mail: info@unesco.gr 
ή στα τηλ: 210-6147002 & 212-1000-250 





 Όμιλος για την UNESCO
  Δήμητρας 8, Μαρούσι








 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts