ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: "ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ - Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ - ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ"

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
 23 & 24 Νοεμβρίου 2018
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού 
σε συνεργασία με το Metropolitan General
Παθολογική – Διαβητολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο
διοργανώνει Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο:
"Σακχαρώδης Διαβήτης - Η παθολογία συνεργάζεται και περιποιεί το διαβήτη - Νεώτερες θεραπευτικές θεωρήσεις στην καθημερινή κλινική πρακτική και στην πρόληψη των επιπλοκών"

Ο διαβήτης αφορά πλέον ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και αυξάνεται παράλληλα με τη γήρανση του πληθυσμού. Το 14,5% του πληθυσμού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με επιδημιολογική έρευνα του 2018, πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη. Από αυτούς το 91% περίπου είναι τύπου 2 και το 5% τύπου 1.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι ασθενείς, ο διαβήτης δεν έχει σχέση μόνο με την διατροφή, ούτε φυσικά αφορά την υπερκατανάλωση γλυκών, ούτε σχετίζεται απλά με υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά και επηρεάζει όλα τα όργανα, τον μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος και η ινσουλίνη είναι η ορμόνη με την σημαντικότερη αναβολική δράση στο σώμα μας.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μειώνει το προσδόκιμο και την ποιότητα επιβίωσης!

Είναι πλέον κατανοητό και αποδεκτό από όλες τις επιστημονικές εταιρείες πως η ρύθμιση διαβήτη δεν στοχεύει απλά σε χαμηλές τιμές σακχάρου.

Ο Σακχαρώδης διαβήτης αφορά ένα σύνολο επιπλοκών που απαιτούν θεραπευτική στρατηγική και συνεργασία μεταξύ των ιατρικών ειδικοτήτων.

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες του 2018 και από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) αλλά και την Ευρωπαϊκή (EASD), μιλούν ευθέως πλέον για πρόληψη και αντιμετώπιση του πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, που υπάρχει ήδη από το στάδιο του Προδιαβήτη και φυσικά όλες τις μακροχρόνιες επιπλοκές που συνυπάρχουν μαζί του και δυστυχώς είναι πολλαπλές.

Ευτυχώς ο διαβήτης είναι από τις λίγες παθήσεις για τις οποίες έχει γίνει επανάσταση από το 2000 και μετά, τόσο σε καινούργιες τεχνολογίες, όσο σε νέες θεραπείες αλλά κυρίως σε διαφορετικές θεραπευτικές στρατηγικές και αντιλήψεις.

Είναι ο τέταρτος χρόνος που το Διαβητολογικό Κέντρο και η Παθολογική-Διαβητολογική κλινική του Metropolitan General, συνεχίζουν την εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των εξειδικευμένων συναδέλφων για την ενημέρωση και «ολιστική» προσέγγιση στο διαβήτη και τις συνοσηρότητές του.

Τα θέματα και φέτος είναι πολλά, σύγχρονα και πολύ ενδιαφέροντα.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, θα διαπραγματευθούν σφαιρικά από εξαίρετους ομιλητές, που θα διασταυρώσουν τις απόψεις τους με εποικοδομητικό διάλογο, τόσο μεταξύ τους όσο και με το ακροατήριο.Ξενοδοχείο Royal Olympic
 Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts