ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ», ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Σάββατο 01 Δεκεμβρίου 2018/Ώρα:09.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» 
διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:
 «Παιδική Κακοποίηση - Ένα αυξανόμενο φαινόμενο της εποχής μας»
 
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανάλυση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης καθώς και η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης αυτής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ειδικοί και επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις μορφές της κακοποίησης όπως έχουν διαμορφωθεί αλλά και καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. 

Ένας από τους άξονες που θα αναλυθεί είναι η αυξανόμενη έκταση που έχει λάβει  ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ένα κίνδυνος που ελλοχεύει ακόμα και στο ίδιο περιβάλλον του σπιτιού μας με δεδομένη την ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας. Ένα ακόμη θέμα που αναπτυχθεί, μεταξύ άλλων, είναι η Σεξουαλικότητα και Εφηβεία: πορνογραφία, sexting και online sexual grooming.

Το Μαζί για το Παιδί δεν μένει αδιάφορο στις διαστάσεις που έχει λάβει η παιδική κακοποίηση. Ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία,  επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και γονείς για να διερευνηθούν τρόποι δράσεις αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι αξιωματικός από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Κλινικοί Ψυχολόγοι, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, καθώς και οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας,  εκπαιδευτικούς, σχολικούς ψυχολόγους, νοσηλευτές, παιδιάτρους, γονείς και ευρύτερο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής
 Λεωφ. Συγγρού 103, Αθήνα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts