ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ»

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018/Ώρα:09.00
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και ηΔΕΥΑ Χερσονήσου
διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: 
«Τεχνολογία και εξοικονόμηση νερού»

H Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των έργων ΕΠΙΡΡΟΗ και SMARTWATER 2020 που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020. 

Tα δύο έργα έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων για την παρακολούθηση των δικτύων ύδρευσης και τον εντοπισμό και τη αποκατάσταση των διαρροών στο δίκτυο.

Η λειψυδρία των τελευταίων ετών αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που πιθανόν να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της Κρήτης. Η λειψυδρία οφείλεται στην ανομβρία και στην αλόγιστη χρήση του νερού από την υπερκατανάλωση και τις διαρροές στο δίκτυο


 Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι ομιλητές θα εστιαστούν σε θέματα που εξετάζουν την προσφορά και ζήτηση νερού όπως είναι τώρα και πως μπορεί να διαμορφωθεί στο μέλλον με την ανομβρία και ξηρασία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, την θέσπιση μέτρων εξοικονόμησης νερού, την χρήση νερού από μη συμβατικούς υδάτινους πόρους και την μείωση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι ομιλητές θα εστιαστούν στις καινοτόμες τεχνολογίες ευφυών δικτύων νερού και πληροφοριακών συστημάτων που θα αναπτυχθούν από τα δύο προγράμματα και που θα μπορούν να βοηθήσουν τις ΔΕΥΑΧ στην καλύτερη παρακολούθηση του δικτύου τους, στην μείωση απωλειών νερού και στην πλέον ορθολογική χρήση του νερού
  
Στα δύο έργα συμμετέχουν από την Κύπρο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και Λάρνακας, το Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Μαλεβιζίου και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Χερσονήσου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Νικολάου Πλαστήρα 100, Ηράκλειο Κρήτηςhttps://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts