ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Παρασκευή 25 Μαΐου 2018/Ώρα:17.00
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

H Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας
 διοργανώνει Φεστιβάλ σήμερα Πέμπτη και αύριο , στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Καταπολέμηση των Πολλαπλών Διακρίσεων στην Ελλάδα – Προώθηση της Ισότητας μέσω της Ενεργητικής Συμμετοχής και της Διαμόρφωσης Πολιτικών»

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Κρήτης «από νωρίς σήμερα το πρωί λειτουργεί «INFO DAY» έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας, όπου παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες για τα δικαιώματα των ατόμων που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και διανέμεται σχετικό έντυπο υλικό, στο οποίο αναφέρονται και οι φορείς υποστήριξης των ατόμων που υφίστανται διακρίσεις

Στην «INFO DAY» συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, όπως και εκπρόσωποι των εταίρων από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Σχετικό πληροφοριακό υλικό για την δράση-έργο στο «INFO DAY» διένειμαν στους πολίτες η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ο Διονύσης Μπαλούρδος διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης και το στέλεχος της υπηρεσίας Μερόπη Απελίδου.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε εκπροσώπους Φορέων που στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής τους ενεργούν προς όφελος της ισότητας καταπολεμώντας στερεότυπα και διακρίσεις, όσο και στους πολίτες.
 
Το έργο αναφέρεται στην καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση , που συνιστά ένα βασικό τμήμα των δράσεων της κοινωνικής πολιτικής. Συνδυάζει ερευνητικές δραστηριότητες με κοινωνική παρέμβαση και δράσεις δικτύωσης – ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού (εργαστήρια δικτύωσης με τοπικούς φορείς, διοργάνωση info-day και φεστιβάλ) αναφορικά με την καταπολέμηση των στερεοτύπων. Συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με φορείς εταίρους το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και την Περιφέρεια Κρήτης. 

Κύριοι στόχοι του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για το θέμα των πολλαπλών διακρίσεων που βιώνουν οι ομάδες στόχου του προγράμματος που είναι : άτομα με φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και νεότεροι(διακρίσεις λόγω ηλικίας), θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό (ΛΟΑΤ) καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ των εμπλεκομένων Φορέων σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων

 Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν και ανοιχτή στους πολίτες. 
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με το τέλος των εργασιών

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 80% από το πρόγραμμα «Rights, Equality and Citizenship (REC)» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 20% από ίδιους πόρους»


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018/Ώρα:17.00-21.30
 Αίθουσα Κοινωνικών χώρων Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού
Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Παρασκευή 25 Μαΐου 2018/Ώρα:20.00-21.30
 Πλατεία Αγίου Τίτου, Ηράκλειο

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts