ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου2016
Ώρα:17.45
Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί στο σεμινάριο με θέμα:
"Συναισθηματική Διαπαιδαγώγηση και πρακτικές εφαρμογές"
  
Ομιλήτρια:
Ιφιγένεια Σωτηροπούλου
 Συμβουλευτική Ψυχολόγος (BA, MSc)

Τα τελευταία χρόνια έρευνες έχουν αναδείξει τη συναισθηματική νοημοσύνη σε έναν από τους σημαντικούς παράγοντες για την ευτυχία και την επιτυχία στη ζωή του ανθρώπου. Η ικανότητα κάποιου να προσδιορίζει, να ελέγχει, και να εκφράζει κατάλληλα τα συναισθήματά του αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του και τις σχέσεις του με τους άλλους

Γι’ αυτό το λόγο, η έννοια της συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης ολοένα και περισσότερο εισχωρεί στην ατζέντα της οικογενειακής και σχολικής ζωής. Τα άτομα μέσα απ’ αυτό το είδος της εκπαίδευσης μαθαίνουν να εμπιστεύονται τα συναισθήματά τους και να λύνουν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχουν καλές σχέσεις με τους άλλους. 

Τα οφέλη επεκτείνονται και στο εργασιακό - ακαδημαϊκό επίπεδο, αφού αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες μάθησης και επιτυγχάνουν τους στόχους, που έχουν θέσει. 

Το πεδίο της συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης είναι οι σημαντικές σχέσεις στη ζωή ενός παιδιού και αφορά όλους τους φορείς ανατροφής των παιδιών. Το συναισθηματικό κλίμα στο σπίτι και η συναισθηματική ενημερότητα των γονέων είναι η αφετηρία για το συναισθηματικό μοντέλο, που θα αναπτύξει αργότερα το κάθε παιδί

Στο σεμινάριο αυτό θα ερευνηθούν τα μοντέλα συναισθηματικής επικοινωνίας στην οικογένεια. Θα αναλυθεί βήμα - βήμα η διαδικασία των 5 σταδίων, που προτείνει ο Gottman (1997) στο βιβλίο του "Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών" για να γίνουν οι γονείς "Συναισθηματικοί μέντορες"

Μέσα από σύγχρονα παιδαγωγικά βιβλία θα προταθούν πρακτικές εφαρμογές για τη "διδασκαλία των συναισθημάτων" καθώς και τεχνικές που ευνοούν την αναγνώριση και την επικοινωνία τους. 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
 Τετάρτη 09/11/2016
 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 είτε στο e-mail: info@unesco.gr 
είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου
1ος όροφος, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού
 Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/