ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;"

Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016/Ώρα:19.30
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου παρουσιάζουν την ανοικτή για το κοινό, συζήτηση με τίτλο:
 "What’s the future for artistic freedom?"

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα

Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένδειξη μιας ελεύθερης κοινωνίας. Οι περιορισμοί στην καλλιτεχνική έκφραση και οι απόπειρες αστυνόμευσης της οπτικής κουλτούρας, από την τέχνη μέχρι τη διαφήμιση, υπονομεύουν τόσο την ελευθερία του καλλιτέχνη όσο και το δικαίωμα του κοινού να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια.

 Ωστόσο, απόπειρες «προστασίας» του κοινού από τις τυχόν επιβλαβείς εικόνες παραμένουν συνηθισμένο φαινόμενο και δεν προέρχονται μόνο από το κράτος ή τα συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας. Γίνονται και στο όνομα του πολέμου ενάντια στον σεξισμό, στον ρατσισμό και γενικότερα της ευθιξίας.
 
Υπάρχουν επιχειρήματα για την λογοκρισία των καλλιτεχνών ή για ρύθμιση των εικόνων και των ιδεών στις οποίες επιτρέπεται να εκτίθεται το κοινό; Υπάγεται η διαφήμιση στην ελευθερία του λόγου ή θα έπρεπε να την κρίνουμε διαφορετικά;

Ομιλητές:

Ashley Frawley
 Λέκτορας Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου του Swansea και συγγραφέας

Manick Govinda
 Διευθυντής καλλιτεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και παραγωγός στο Artsadmin, αντιπρόεδρος στο a-n: The Artists Information Company

Αλέξανδρος Νικολάου
 Επίκουρος καθηγητής εφαρμοσμένης γλωσσολογίας στο Hellenic American University
Πηνελόπη Πετσίνη
Λέκτορας θεωρίας της Τέχνης και της Φωτογραφίας, Α.Σ.Κ.Τ.

Την συζήτηση συντονίζει ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, Λέκτορας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough και συγγραφέας.


  Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Aθήνα



 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/