ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, κ. ΚΑΤΣΟΥΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Δήλωση του Πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, κ.Κατσούλα, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων σε όλες του τις δράσεις στηρίζει την δημόσια δωρεάν παιδεία, αγωνίζεται για καλύτερη παιδεία με αύξηση των δαπανών, για μόνιμους διορισμούς, για καλυτέρευση του περιεχομένου και του επιπέδου σπουδών. 

Αγωνιζόμαστε με το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τις Επιστημονικές Εκπαιδευτικές Ενώσεις στη βάση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού κάθε επιστημονικού κλάδου.

Φέτος με τα ελάχιστα κονδύλια, έγινε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών στην εκπαίδευση. Χαιρόμαστε που νέοι εκπαιδευτικοί, όλων των κλάδων προσελήφθησαν ως αναπληρωτές για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όμως στην ανακοίνωση των προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής εκπαίδευσης, την Παρασκευή 23-9 είδαμε μονό 14 συναδέλφους Κοινωνιολόγους και 4 Πολιτικών Επιστημών να διορίζονται αναπληρωτές πανελλαδικά.
Πως γίνεται αυτό την ώρα που μονό η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στο σύστημα 14 κενά κοινωνιολόγων και 4 Πολιτικών Επιστημών.
Θα μας πουν ότι ίσχυσε η αναλογικότητα; Όχι φυσικά. Η περιφέρεια αττικής έδωσε 14 κενά κοινωνιολόγων, 10 οικονομολόγων και 4 πολιτικών επιστημών. Συνολικά δηλαδή 24 κενά των τριών αυτών ειδικοτήτων που έχουν κοινές πρώτες αναθέσεις. Προσελήφθησαν στην περιφέρεια αττικής 9 οικονομολόγοι , 5 κοινωνιολόγοι και 0! Πολιτικοί επιστήμονες. Δηλαδή υπήρχαν πιστώσεις για 14 κενά. 

Μονό που «παράγοντες» του Υπουργείου τα έδωσαν σε βάρος των κοινωνιολόγων και των πολιτικών επιστημόνων. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και στις άλλες περιφέρειες.
Αναρωτιόμαστε ποιοι «παράγοντες» εκθέτοντας ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο, στοχεύουν στον εξοβελισμό κοινωνιολόγων και πολιτικών επιστημόνων από την εκπαίδευση. Άμεσα θα μάθουμε.

Υ.Σ. Καλωσορίζουμε τους 14 συναδέλφους μας στην εκπαίδευση και τους ευχόμαστε καλή χρονιά σε μια δύσκολη για την χώρα μας περίοδο.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων