ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ", ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ & ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου 2015
Ώρα:20.00-22.30
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου συνεχίζει το θεατρικό εργαστήριό του με τίτλο:
 «Το τέλος της Τραγωδίας»

Υπεύθυνος σεμιναρίου: 
Ομότιμος Καθηγητής 
κ.Γιάγκος Ανδρεάδης

Πρόκειται για μια έρευνα σχετικά με την κρίση των παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας και του αισθήματος του τραγικού σήμερα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από ένα ιστορικό επεισόδιο.

Την τελευταία γνωστή παράσταση τραγωδίας στα αρχαία χρόνια: Το 53 π. Χ. ο Έλληνας ηθοποιός Ιάσων ο Τραλλιανός ερμήνευσε τις Βάκχες μπροστά στους βασιλείς των Πάρθων και των Αρμενίων που είχαν μόλις συντρίψει τις ρωμαϊκές λεγεώνες και σκοτώσει τον αρχηγό τους, τον Κράσο. Την ώρα που ο Ιάσων ετοιμαζόταν να παίξει τον ρόλο της Αγαύης ένας Πάρθος πολεμιστής εμφανίστηκε μπροστά στους βασιλείς και την αυλή κραδαίνοντας το κεφάλι του Κράσου.
 Ο Ιάσων όμως του «έκλεψε» την παράσταση αρπάζοντας το κεφάλι του νεκρού και μπήγοντάς το στον θύρσο του. Με την επίδειξη αυτής της αιματοβαμμένης body art οι ειδήσεις για την τραγωδία παύουν και ανοίγει για μας ο προβληματισμός σχετικά με το αρχαίο δράμα στην σημερινή εποχή, όπου όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από το τραγικό μήνυμα, τόσο οι τραγωδίες της ζωής γίνονται πιο άγριες.

Στο εργαστήριο θα παρέμβουν ηθοποιοί μέλη και φίλοι του Κέντρου Δράματος ερμηνεύοντας κομμάτια από τις Εκκλησιάζουσες και τις Βάκχες και θα ανταλλαγούν πειραματικές προτάσεις για την δραματοποίηση του επεισοδίου του Ιάσονα και του Κράσου.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν έρευνα και πρακτική στο θέατρο.


Τηλέφωνο επικοινωνίας και email για δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ: 6997003415


Booze Cooperativa 
Κολοκοτρώνη 57