ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Τετάρτη 13 Μαΐου 2015/Ώρα:14.00-20.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Ο Τομέας Γλωσσολογίας και Διδακτικής και το Εργαστήριο Διδακτικής των Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνουν την Επιστημονική Ημερίδα:
«Πολυγλωσσίες και Γλωσσικές Ιδιοποιήσεις»


Ο πλουραλισμός που βρίσκεται πίσω από τις έννοιες «Πολυγλωσσίες» και «Γλωσσικές Ιδιοποιήσεις» φανερώνει την πληθώρα των πολυγλωσσικών περιπτώσεων και συνιστωσών καθώς και την πολυσύνθετη πτυχή της διαδικασίας κατάκτησης και εκμάθησης των γλωσσών.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Κοινωνιογλωσσολογίας και της Διδακτικής των Γλωσσών οι οποίοι θα αναπτύξουν προβληματικές που συνδέουν την πολυγλωσσία και το πολυγλωσσικό επικοινωνιακό ρεπερτόριο του ατόμου με την εκπαιδευτική διαδικασία και τη φυσική κατάκτηση.

Η Ημερίδα δίνει επίσης βήμα στις φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες γλωσσικής αφύπνισης που έχουν παραγάγει και εφαρμόσει σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.






Αμφιθέατρο - Κεντρική Βιβλιοθήκη 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ










 http://www.koinwniaenergwnpolitwn.gr/2015/04/ena-oma_9.html