ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015/Ώρα:10:00π.μ.
 H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά συζήτηση με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με παρέμβαση/ομιλία του κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η ομιλία του κ. Υπουργού θα πλαισιωθεί με την ανάπτυξη καίριων θεμάτων για το ενεργειακό σύμφωνα με το Πρόγραμμα: “Συλλογικές μορφές δράσεις στις σημερινές κοινωνίες” (Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης), “Νομικό πλαίσιο μορφών συνεργασίας ευρείας λαϊκής βάσης για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” (Χριστίνα Περάκη, Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης), “Αποτελέσματα τεχνικοοικονομικών αναλύσεων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη” (Ιωάννης Βουρδουμπάς, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης), “Ανάλυση της περίπτωσης ίδρυσης και λειτουργίας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας στο Νομό Καρδίτσας, ως υπόδειγμα συλλογικής επιτυχημένης υλοποίησης” (Βασίλης Μπέλλης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας “ANKA”).

Επίσης, την ίδια ημέρα θα γίνει συζήτηση για τη σημασία της συλλογικότητας και τα οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία συνεταιρισμού για την ενέργεια στον Νομό Χανίων, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ενταχθεί και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οι Φορείς οι οποίοι συνεργάζονται είναι οι: ΟΑΚ-Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας, Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Oikosnet Europe, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η Κοιν. Σ. Επ. «ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ».

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί, μέσω μιας ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ανάλυσης, στην από κοινού σύμπραξη της πολιτικής ηγεσίας, των τοπικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας και όλων των πολιτών της Κρήτης, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Συνεταιριστικής Εταιρίας Λαϊκής Βάσης, όπως έχει υλοποιηθεί ήδη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε τα Χανιά και κατ΄ επέκταση ολόκληρη η Κρήτη να επιλύσουν το ενεργειακό τους πρόβλημα, σεβόμενοι το περιβάλλον και τον άνθρωπο, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις ποικίλες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 Αναμένεται να δοθούν ολοκληρωμένες πολιτικά, νομικά και τεχνικά απαντήσεις, τη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθούμε στο θέμα αυτό σκεπτόμενοι τις μελλοντικές γενεές, λειτουργώντας συλλογικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά σημειώνει ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους Δήμους, Δημοτικούς Συμβούλους, τις Τοπικές Κοινότητες και κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί έγκυρα για το σημαντικό αυτό θέμα και να συμβάλει εποικοδομητικά, συμμετέχοντας ενεργά στην επίλυσή του, στηρίζοντας την Ίδρυση Συνεταιριστικής Εταιρίας Λαϊκής Βάσης στην Κρήτη, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο ενεργειακό μέλλον του νησιού.


 Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)