ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

10o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: "COMICDOM CON ATHENS 2015"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 24 / 25 / 26 Απριλίου 2015
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press σας προσκαλούν στην επετειακή 10η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ που άλλαξε τα δεδομένα στην εγχώρια σκηνή και τη σχέση των Ελλήνων με τα comics

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει στη 10η διοργάνωσή του, τους επίσημους προσκεκλημένους του:

- Τον βραβευμένο με Eagle Award, Ιρλανδό σχεδιαστή Declan Shalvey (Moon Knight, Injection) (Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα).

- Τον Γάλλο δημιουργό comics και συνιδρυτή της ανεξάρτητης εκδοτικής L’ Association, Patrice Killoffer (Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).

- Τον Δανό σχεδιαστή Peter Snejbjerg, γνωστό για τα σχέδιά του σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών, όπως the books of magic και starman.

- Την Ολλανδή Barbara Stok, δημιουργό του graphic novel Vincent, για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Vincent Van Gogh (Καλεσμένη των Εκδόσεων Αιώρα, με την υποστήριξη του Ολλανδικού Ιδρύματος για τη Λογοτεχνία και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα).

- Τον Ισπανό δημιουργό του βραβευμένου graphic novel, Maria and I, Miguel Gallardo (Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).

- Την Αμερικανίδα colorist Jordie Bellaire (Hawkeye, The Manhattan Projects) (Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα).

- Tον Αμερικανό δημιουργό Ulises Farinas (judge dredd: city of courts, gamma).

- Τους καταξιωμένους Πολωνούς δημιουργούς Łukasz Mazur και Maciej Pałka (Σε συνεργασία με το International Comics And Games Festival του Lodz).

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους στα αντίστοιχα Q&A και signings.


Πλουσιότερο από ποτέ, το πρόγραμμα του φετινού, επετειακού τριημέρου περιλαμβάνει:
Εκθέσεις, προβολή ντοκιμαντέρ she makes comics, παρουσιάσεις - ανοιχτές συζητήσεις, workshops και soloup, καθώς και ένα masterclass του βετεράνου Σπύρου Ορνεράκη, διαγωνισμό Comicdom Cosplay, sketch event με τη συμμετοχή των διεθνών και Ελλήνων σχεδιαστών, απονομή ελληνικών βραβείων Comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών και artist’s alley, με πλήθος νέων, αλλά και παλαιότερων εκδόσεων και, φυσικά, αμέτρητα signing events και πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2015 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου. 


Ελληνοαμερικανική Ένωση