ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: "ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" AΠO THN ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ»

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
22 / 23 / 24 Μαΐου 2015
 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» διοργανώνουν Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο στην Καστοριά, με τίτλο:
 “Ιστοριογραφικές αναζητήσεις της νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας”
Η θεματολογία του Συνεδρίου εστιάζει στην ιστοριογραφία της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας μέσα από την οποία θα παρουσιασθούν  οι θεωρητικοί  προσανατολισμοί, οι μεθοδολογικές επιλογές, οι ιδεολογικές και κοινωνικές συγκυρίες καθώς  και  τα ερμηνευτικά σχήματα, της Ιστορικής Επιστήμης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. 

Οι βασικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί ο επιστημονικός λόγος είναι:
- Ιστοριογραφία
- Πολιτισμός
- Λαογραφία
- Εκπαίδευση
- Κοινωνιολογία
- Ανθρωπολογία
- Οικονομία 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες επιστήμονες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν σχετική εισήγησή τους στο συ- νέδριο, να το δηλώσουν έως τις 30 Απριλίου, καταθέτοντας ταυτόχρονα τον τίτλο της εισήγησής τους, σύντομη περίληψη και βιογραφικό. Τα πρακτικά  του Συνεδρίου θα δημοσιευτούν σε αυτοτελή ειδική Έκδοση της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» και της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας "Νικόλαος Κασομούλης". Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες που θα συμμετάσχουν με εισήγηση να σεβαστούν το περιεχόμενο, την στοχοθεσία καθώς και τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου με τους οποίους θα πρέπει η προτεινόμενη εργασία να παρουσιάζει συνάφεια.
Οι εισηγήσεις του συνεδρίου θα πρέπει να καλύπτουν χρονική διάρκεια 15΄. Για τα πρακτικά η έκταση της εργασίας, θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 1800-2000 λέξεων.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο να καταθέσουν, αίτημα συμμετοχής ως της 10 Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα κτήσης επίσημου πιστοποιητικού παρακολούθησης του συνεδρίου.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παρέση Ζυμπίδου
Βασίλειος Κιοσσές
Ιωάννα Πέτκου
Ιωάννης Τσακιρίδης
Δρ. Λεωνίδας Πουλιόπουλος 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δρ. Όλγα Κούρτογλου
Δρ. Λεωνίδας Πουλιόπουλος
Ιωάννης Τσακιρίδης
Χαρά Ανδρεάδη
Γεωργία Καραμήτρου
      Δρ. Βασιλική Βόντσα
 Δρ. Αγνή Παπαδοπούλου
Δρ. Δημήτριος Κασαπίδης
 Δρ. Φωτεινή Καγιόγλου 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δρ. Όλγα Κούρτογλου: 6970341723

 Ιωάννης Τσακιρίδης: 6946340364Ξενοδοχείο Esperos Palace

Καστοριά