ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
17 - 18 Απριλίου 2015 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Όλα τα νέα δεδομένα στην θεραπεία και πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων,θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 30ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι καρδιολόγοι, ενώ θα πραγματοποιηθούν εννέα Στρογγυλά τραπέζια στα οποία θα συζητηθεί ότι πιο έγκυρο και σύγχρονο αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε το ΕΛΙΚΑΡ με αφορμή το συνέδριο, ο Δημήτριος Τούσουλης, καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», εξήγησε ότι στο 30ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αφορούν στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και των δυσλιπιδαιμιών, των βαλβιδοπαθειών, της καρδιακής ανεπάρκειας και της βηματοδότησης.
 

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα επικαλυμμένα stents που χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν πράγματι μειώσει τα ποσοστά επαναστένωσης στα στεφανιαία αγγεία. Νέα εξέλιξη αποτελούν τα βιοδιασπώμενα stent που μετά την τοποθέτησή τους στα στεφανιαία αγγεία αποδομούνται. Φαίνεται πως τα stent αυτά είναι εξίσου αποτελεσματικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ειδικές κατηγορίες ασθενών προσφέροντας το πλεονέκτημα ότι δεν παραμένουν στο αγγείο.
 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και στοιχεία που τεκμηριώνουν συνεχώς την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της διαδερμικής τοποθέτησης αορτικών βαλβίδων σε ασθενείς με στένωση αορτής και σημαντικά προβλήματα υγείας δεν τους επιτρέπουν να χειρουργηθούν.

 Τελευταία μάλιστα πεδίο εντατικής έρευνας αποτελεί η εξέλιξη και τοποθέτηση διαδερμικά ή με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους από την κορυφή της καρδιάς τεχνητών βαλβίδων για την αντιμετώπιση της σημαντικής ανεπάρκειας μιτροειδούς, που προς το παρόν αντιμετωπίζονται χειρουργικά.
 

Ο διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών, Δημήτριος Ρίχτερ, επεσήμανε ότι, στο συνέδριο θα γίνει παρουσίαση και όλων των μεγάλων κλινικών μελετών, όπως η IMPROVE_IT που έδειξε πως η προσθήκη εζετιμίμπης στην υπάρχουσα θεραπεία με στατίνη μειώνει περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και πως επίπεδα LDL μετά από έμφραγμα της τάξης των 55 mg/dl μακροπρόθεσμα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο και ασφαλή.
 

Επίσης, αναφορά θα γίνει και στα υπολιπιδαιμικά φάρμακα του μέλλοντος, όπως οι PCSK9 αναστολείς, όπου με μία ένεση υποδόρια το μήνα πετυχαίνουν περαιτέρω μείωση της LDL κατά 50%, επιπρόσθετα της μείωσης που επιτυγχάνειο συνδυασμός στατίνης - εζετιμίμπης.
 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κωνσταντίνος Τούτουζας, αναφερόμενος στην κολπική μαρμαρυγή σημειώσε ότι στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Ιπποκράτειο» πραγματοποιείται πλέον η επεμβατική σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου με χρήση της συσκευής Watchman. Η επέμβαση αυτή προστατεύει από Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που δεν δύνανται να λάβουν αντιπηκτικά.