ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΒΑΖΑΑR ΑΠΟ TOYΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟY ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015/Ώρα:10.00-18.00
   Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)», εθελοντές και φίλοι, που ζουν καθημερινά από κοντά τον τιτάνιο αγώνα του ΜΚΙΕ να στηρίξει τον άνεργο, ανασφάλιστο και άπορο συνάνθρωπό μας, διοργανώνουν και φέτος λίγο πριν από το Πάσχα ένα Bazaar και μαζί μια εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του Ιατρείου


Σε τι διαφέρει αυτό το Bazaar; Όπως είναι γνωστό, το Ιατρείο μας δε χρηματοδοτείται από κανέναν και μόνος πόρος για την κάλυψη των αναγκών του είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου, που σπεύδει να προσφέρει φάρμακα, εμβόλια, παιδικές τροφές και ό,τι ακόμα μπορεί να φανεί χρήσιμο στους συνανθρώπους μας.
 Το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, μαζί όμως και οι ανάγκες και οι ελλείψεις του. 

Γι’ αυτό λοιπόν, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το Πασχαλινό Bazaar, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, για να στηρίξουν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν ανάγκες που καθημερινά παρουσιάζονται και δεν μπορούν να καλυφτούν διαφορετικά.

 Εθελοντές και φίλοι του Ιατρείου μας με πολύ μεράκι έχουν κατασκευάσει χειροποίητες λαμπάδες, κοσμήματα, γλυκά, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες. 

Αλλά και πολλά άλλα είδη (βιβλία, CD, μικροαντικείμενα κλπ) θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Και φυσικά, θα υπάρχει κυλικείο για καφέ και αναψυκτικό, με νηστίσιμους μεζέδες, “salad bar” αλλά και ένα εκπληκτικό BBQ, με ποικιλία ψητών στα κάρβουνα!

Την ίδια ημέρα, από τις 11.00 μέχρι τις 18.00, σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν την Πασχαλιάτικη Παιδική Γιορτή για τους μικρούς μας φίλους. 

Πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή, που συνδυάζει ψυχαγωγία και δημιουργία! Τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν παρακολουθώντας παράσταση Καραγκιόζη, να παίξουν στον παιδότοπο, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια, αλλά και να ζωγραφίσουν και να κάνουν τη δική τους λαμπάδα ή διάφορες κατασκευές με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων παιδαγωγών και εθελοντών! 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι (φυσικά) δωρεάν και οι μικροί μας φίλοι, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση!

Όμως παράλληλα με τις δύο αυτές εκδηλώσεις, γίνεται μία ακόμα δράση με σύνθημα «Ελάτε να γεμίσουμε το καλάθι του κούνελου»!

 Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» θα συγκεντρώσουν γάλατα (εβαπορέ) και παιδικές πάνες (κυρίως μεσαία και μεγάλα μεγέθη). Είναι μια σημαντική προσπάθεια, που αποσκοπεί να ανακουφίσει πολλές από τις οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Ιατρείο μας.

 Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης