ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

AIDS 2014 MELBOURNE DECLARATION-NOBODY LEFT BEHIND-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ




Συγκεντρωνόμαστε στη Μελβούρνη, το παραδοσιακό σημείο συνάντησης της Wurundjeri, Boonerwrung, Taungurong, Djajawurrung και τους ανθρώπους της Wathaurung, τους αρχικούς και διαρκείς θεματοφύλακες των εδαφών που απαρτίζουν το Kulin Nation, για να αξιολογήσουμε την πρόοδο σχετικά με την παγκόσμια αντιμετώπιση του HIV και τη μελλοντική κατεύθυνση της , στην 20η Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS, AIDS 2014. 


Εμείς, οι υπογράφοντες και προσυπογράφοντες αυτής της Διακήρυξης, επιβεβαιώνουμε ότι η μη-διάκριση είναι θεμελιώδης για μια τεκμηριωμένη, με βάση τα δικαιώματα και των δύο φύλων μετασχηματιστική απάντηση στον ιό του HIV και σε αποτελεσματικά προγράμματα για τη δημόσια υγεία.

Για να νικήσουμε τον ιό HIV και να επιτευχθεί η καθολική πρόσβαση στην πρόληψη, θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη - κανείς δεν πρέπει να ποινικοποιείται ή υφίστανται διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας, φυλής, εθνικότητας, αναπηρίας, θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις, τη χώρα καταγωγής, εθνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, την ταυτότητα φύλου, την ιδιότητα των εργαζομένων του σεξ, αν είναι φυλακισμένος ή κρατούμενος, επειδή χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά ή επειδή ζουν με τον ιό HIV.

Διαβεβαιώνουμε ότι όλες οι γυναίκες, άνδρες, τρανσέξουαλ και διαφυλικοί ενήλικες και παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα και ίση πρόσβαση στην πρόληψη του HIV, τη φροντίδα, τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες θεραπείας. Η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι απαραίτητη για τις απαντήσεις του HIV που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες εκείνων που πλήττονται περισσότερο. Επιπλέον, οι άνθρωποι που πωλούν ή που έχουν πουλήσει το σεξ, και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν, ή που έχουν χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά δικαιούνται τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της μη διάκρισης και της εμπιστευτικότητας όσον αφορά την πρόσβαση στην περίθαλψη του HIV και των υπηρεσιών θεραπείας.

Έχουμε εκφράσει την κοινή και τη βαθιά μας ανησυχία για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των διακρίσεων οι οποίες στιγματίζουν, την ποινικοποίηση και την επιβολή επιβλαβών νόμων που οδηγούν σε πολιτικές και πρακτικές που αυξάνουν την ευπάθεια στον ιό HIV. Αυτοί οι νόμοι, οι πολιτικές και οι πρακτικές υποκινούν ακραία βία προς περιθωριοποιημένους πληθυσμούς, την ενίσχυση του στίγματος και υπονομεύουν τα προγράμματα για τον ιό του HIV και ως εκ τούτου αποτελούν σημαντικά βήματα προς τα πίσω για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό του HIV και τους ανθρώπους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν τον ιό.

Σε πάνω από 80 χώρες, υπάρχουν απαράδεκτοι νόμοι που ποινικοποιούν τους ανθρώπους με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανσεξουαλικών και διαφυλικών ατόμων δικαιούνται τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι και είναι ισότιμα ​​μέλη της ανθρώπινης οικογένειας. 

Πάροχοι υπηρεσιών υγείας που προβαίνουν σε διακρίσεις εις βάρος των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV ή ομάδες που διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV ή άλλες απειλές για την υγεία, παραβιάζουν τις ηθικές τους υποχρεώσεις να φροντίζουν και να θεραπεύουν άτομα, αμερόληπτα.

Καλούμε, λοιπόν, την άμεση και ενιαία αντίσταση σε αυτές τις πρακτικές που ενέχουν διακρίσεις και προκαλούν τον στιγματισμό και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να υιοθετήσουν μια πιο δίκαιη και αποτελεσματική προσέγγιση μέσω των ακόλουθων ενεργειών:
  • Οι κυβερνήσεις πρέπει να ακυρώσουν τους καταπιεστικούς νόμους και τέλος τις πολιτικές που ενισχύουν τις διακρίσεις και τον στιγματισμό, πρακτικές που αυξάνουν την ευπάθεια στον ιό HIV, ενώ επίσης να ψηφιστούν νόμοι που προωθούν ενεργά την ισότητα. 
  • Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις διεθνείς συναντήσεις ή συνέδρια για την υγεία ως μια πλατφόρμα για την προώθηση νόμων που εισάγουν διακρίσεις και πολιτικές που υπονομεύουν την υγεία και την ευημερία. 
  • Ο αποκλεισμός των οργανώσεων που προωθούν τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τον σεξισμό, την ομοφοβία και τρανσφοβία σε βάρος ατόμων ή ομάδων, από την χρηματοδότηση από δωρητές για τα προγράμματα HIV. 
  • Όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αποδείξουν την εφαρμογή των πολιτικών κατά των διακρίσεων, ως προϋπόθεση για τη μελλοντική χρηματοδότηση από τα προγράμματα του ιού του HIV. 
  • Περιορισμοί σχετικά με τη χρηματοδότηση, όπως η υπόσχεση κατά της πορνείας και η απαγόρευση της αγοράς βελόνων και συριγγών, πρέπει να αφαιρεθούν, δεδομένου ότι εμποδίζουν ενεργά τον αγώνα για την καταπολέμηση του ιού HIV, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και της ηπατίτιδας C μεταξύ των εργαζομένων του σεξ και των ατόμων που κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών. 
  • Υπεράσπιση από όλους τους υπογράφοντες στην παρούσα διακήρυξη για τις αρχές της ένταξης, μη ποινικοποίησης, της μη διάκρισης, και της ανοχής.

Συμπερασματικά, μπορούμε να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας για δικαιοσύνη, για την καθολική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες θεραπείας, και να υποστηρίξουμε την εγγενή αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στα δικαιώματα και την προστασία που παρέχονται από το διεθνές πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ένα κατακλείδι, το AIDS είναι πιθανό να καταπολεμηθεί μόνο αν ξεπεραστούν τα εμπόδια της ποινικοποίησης, του στιγματισμού και των διακρίσεων που παραμένουν βασικές κινητήριες δυνάμεις της επιδημίας.

Υπογράψτε εδώ