ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ


Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 20:30 μ.μ.|Σύλλογος ''Φίλοι του Μουσείου Μάνης Μιχάλη Κάσση'', Ν.Φάληρο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ο Σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΗΣ Μ. ΚΑΣΣΗ" σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 20:15 μ.μ., στην αίθουσα του εργαστηρίου γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση (Τζιροπούλου 15, Ν.Φάληρο) με θέμα:

''Οικονομική κρίση και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις''

Για το ζήτημα αυτό θα μιλήσει η Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, κα. Ευαγγελία Τσαπατσάρη. 

Τόσο το Μάιο όσο και τον Ιούνιο, θα ακολουθήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πάνω σε θέματα επιστημονικού, καλλιτεχνικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Λίγα Λόγια αναφορικά με το Σύλλογο ''Φίλοι Μουσείου Μάνης Μ.Κάσση'' και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί
Ήδη εδώ και έντεκα χρόνια - χωρίς κανένα χρηματικό όφελος - στον προσωπικό χώρο-εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση γίνονται ανά 15 ημέρες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, όπου γνωστοί επιστήμονες, καλλιτέχνες, ερευνητές συγκεντρώνουν ένα πολυπληθές ακροατήριο με τις ομιλίες τους.

Ένα μικρό λαϊκό πανεπιστήμιο λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για τον κάθε έναν που θα ήθελε να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω σε ποικίλα θέματα.

Ο Σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΗΣ Μ. ΚΑΣΣΗ" που συστάθηκε από την 15η Ιουνίου 1993 περιλαμβάνει 305 μέλη, που συνεχώς αυξάνουν, και πάμπολλους φίλους που συνέρχονται στις εκδηλώσεις του.

Ο Σύλλογος δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δημιουργήθηκε για να ενισχύσει ηθικά και υλικά την προσπάθεια του γλύπτη Μ. Κάσση για την ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου που κτίζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πάληρο Λακωνίας.

Ήδη οι επισκέπτες - ξένοι και έλληνες - στον ακριτικό αυτό τόπο του ακρωτηρίου του Ταίναρου γίνονται κάθε χρόνο και περισσότεροι. Σ' αυτό βοηθά και το λιμάνι του Ψωμμαθιά (αρχαίος λιμήν Ψαμμαθούς ή Πόρτο Κάγιο νεώτερα). Η θέση είναι πολύ σημαντική εάν σκεφθούμε ότι αυτό το σημείο είναι και το νοτιότερο ακρωτήριο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.mouseiomichalikassi.gr/

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, καθώς επίσης να γνωρίσετε τους ομιλητές μέσα από μια σύντομη παρουσίαση τους.

Πρόγραμμα:


Σύντομα Βιογραφικά: