ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα μωρά ενθουσιάζονται με τα πάντα-από το φαγητό μέχρι τα καινούρια παιχνίδια, τίποτα όμως δεν είναι όμως πιο συναρπαστικό ή αξιαγάπητο από το να βλέπουν τους γονείς τους! Δείτε το παρακάτω βίντεο με αυτά τα υπέροχα μωρά να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, όταν βλέπουν το μπαμπά τους να έρχεται στο σπίτι. Νομίζετε ότι μπορείτε να αντισταθείτε σε τόση γλυκύτητα;


Το εν λόγω βίντεο πέρα από τις όμορφες και τρυφερές εικόνες που μας προσφέρει, θα μπορούσε να αποτελέσει κ' αφορμή για συζήτηση, αναφορικά με τις σχέσεις παιδιών και πατεράδων. 

Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται αντικρίζουν τη μητέρα, που αποτελεί κάτι σαν σημείο αναφοράς γι 'αυτά. Ένα παιδί όμως για να μεγαλώσει σωστά και να αναπτύξει μια υγιή προσωπικότητα χρειάζεται να έχει και τους δύο γονείς κοντά του. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις που ισχύουν ακόμη και σήμερα, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αν και σιγά σιγά αρχίζουν να μειώνονται, η μητέρα είναι εκείνη που φροντίζει την ανατροφή των παιδιών ενώ ο πατέρας είναι αυτός που αναλαμβάνει να προσφέρει τα αγαθά που χρειάζονται για το μεγάλωμα ενός παιδιού (η αντίληψη αυτή μας παραπέμπει κυρίως σε υλικά αγαθά). 

Σε μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς και οι συνθήκες μετατρέπονται μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι και οι μπαμπάδες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα ακριβώς ίδια με της μητέρας, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών, ενώ πλέον περνούν περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους (όσο βέβαια αυτό είναι επιτρεπτό, λόγω του χρόνου που δαπανούν στην εργασία τους). 

Ο πατέρας και η μητέρα έχοντας μια υγιής σχέση μεταξύ τους, σαν ζευγάρι και σαν γονείς, είναι αυτοί που θα δώσουν στο παιδί το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο είναι απαραίτητο για τη ψυχοσυναισθηματική του υγεία. Ο πατέρας είναι εκείνος που θα του διδάξει μαζί με τη μητέρα τις βασικές αρχές και αξίες στη ζωή. Είναι εκείνος που θα γίνει μαζί με το παιδί του παιδί, όταν οι μαμάδες πανικοβάλλονται για το κάθε τι. Είναι εκείνος που θα αποτελέσει πρότυπο, τόσο για τα κορίτσια, όσο και για τα αγόρια. 

Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε τα ζευγάρια να χωρίζουν και τα παιδιά να αναγκάζονται να ''χάνουν'' το μπαμπά τους. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι, τα παιδιά μετά από ένα διαζύγιο μένουν (στις περισσότερες περιπτώσεις) μαζί με τη μητέρα τους και ο πατέρας χάνει κατά πολύ το χρόνο που περνούσε στο παρελθόν μαζί με τα παιδιά του. Όταν δε, έχει προηγηθεί και ένας ''κακός'' χωρισμός οι γυναίκες προκειμένου να ''εκδικηθούν'' τους πρώην συζύγους τους, τους απαγορεύουν να δουν τα παιδιά τους. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας πρακτικής είναι συνήθως εμφανή στην ψυχική υγεία του παιδιού και είναι πάντοτε αρνητικά. 

Το μήνυμα λοιπόν του βίντεο πέρα από τις όμορφες οικογενειακές και γαλήνιες εικόνες, θα μπορούσε να είναι και προς τις μητέρες που άθελα ή ηθελημένα ''χωρίζουν'' τα παιδιά από τους μπαμπάδες τους. 

Παιδιά που μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς(ότι κ αν αυτό σημαίνει) = Ευτυχισμένα και υγιή παιδιά!! 

Απολαύστε το βίντεο...