ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΠΟΥΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου του εικαστικού Δημήτρη Λαπούση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας προκαλώντας θετικές εντυπώσεις στο φιλότεχνο κοινό της πόλης.
Πρόκειται για φωτογραφικά έργα γυναικείων πορτρέτων στα οποία ενσωματώνονται, με ψηφιακό τρόπο, σκίτσα ζωγραφισμένα στο χέρι. Οι γυναίκες που φωτογραφίζονται για τις ανάγκες της έκθεσης είναι και μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που με τις φωνές τους πλαισιώνουν το άρτιο αυτό μουσικό σύνολο.Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 12 Απριλίου, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 με 9 το απόγευμα.Τέλος, να σημειωθεί πως το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς μαθητές, από τον ίδιο τον δημιουργό της έκθεσης. Παιδιά ηλικίας 7 έως και 12 χρονών, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθουν στο χώρο της έκθεσης, να μάθουν για τη φωτογραφική μηχανή, για τις τεχνικές της σκιτσογραφίας, να γίνουν για λίγο «επαγγελματίες» φωτογράφοι, να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση, να παίξουν ζωγραφίζοντας την αγαπημένη τους φωτογραφία και να δημιουργήσουν έργα τέχνης εκφράζοντας τις σκέψεις τους, μέσα από την παιδική ματιά. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, και παρακαλούνται οι γονείς που θα συνοδεύουν τους μικρούς μαθητές να παρευρεθούν στο χώρο εγκαίρως. Με το πέρας του προγράμματος θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής.Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι τόσο το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όσο και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, φορείς που πάντα πρωτοπορούν στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Λαπούση:

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985 και σπούδασε με υποτροφίες, από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για άριστη επίδοση στις σπουδές, στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος του τμήματος αγιογραφίας του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης. Εργάστηκε σε διάφορους πολιτισμικούς φορείς στο Δήμο Λαρισαίων, καλύπτοντας παράλληλα τις εικαστικές ανάγκες Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων του νομού. Επιπλέον, ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και την επαγγελματική φωτογράφιση.
Παρουσίασε την πρώτη του ατομική ζωγραφική δουλειά με τίτλο "Κωνσταντινούπολη - Από τη Δύση στην Ανατολή", στην Καλλιθέα Χαλκιδικής το 2010, όπου και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Συμμετείχε με δύο φωτογραφικά έργα στην 1η Διεθνή Mail Art Bienalle στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε ομαδικές εκθέσεις με αντικείμενο τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη χαρακτική και την αγιογραφία στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα, το Βόλο, την Τήνο και αλλού. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική, καθώς είναι σπουδαστής στο τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με καθηγήτρια τη Β. Ποζίδου και ενεργό μέλος της Μικτής Χορωδίας ΔΩΛ, με συναυλίες και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και της Χορωδίας Όπερας του ΔΩΛ. Τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε στο μιούζικαλ "ΥΠΕΡπαραγωγής" με τον ρόλο του "Γεδεών", σε μια πρώτη απόπειρα υποκριτικής και το Φεβρουάριο του 2014 ενσάρκωσε το ρόλο του "Ζαχαρούλη" στην οπερέτα "Ο Βαφτιστικός" του Θ. Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Β. Καρμίρη και διεύθυνση Χ. Κτιστάκη.
«+Θέσεις»

Έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου του Δ. Λαπούση

7 έως 12 Απριλίου 2014

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28, Λάρισα

Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 13:00 και 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 287508 και 6982 774135