ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

22η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΚυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 18:30 μ.μ.|Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας (Ε.Ι.ΡΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιεί την 22η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού με θέμα:

«Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα» 

την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 18:30-20:45 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

Οι κυριότεροι λόγοι για την πραγματοποίηση αυτών των Ημερίδων έχουν αναδεχθεί από πανελλήνιες έρευνες του Ε.Ι.ΡΕ. και είναι οι εξής:

1.Οι Ρευματικές παθήσεις, δηλ. οι μη τραυματικές παθήσεις των αρθρώσεων, μυών, τενόντων, οστών και σπονδυλικής στήλης, αποτελούν ένα μέγιστο και πολυδιάστατο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, διότι είναι πολύ συχνές, αφού 2.500.000 Έλληνες υποφέρουν από κάποια ρευματική πάθηση, και διότι σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων αποτελούν τόσο στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμό, το πιο συχνό αίτιο και ευθύνονται για το:

40% χρόνιου προβλήματος υγείας

50% μακροχρόνιας σωματικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.)

30% απουσιών από την εργασία και

25% χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων)

2.Οι περισσότεροι ασθενείς καθυστερούν πολύ να επισκεφθούν τους ειδικούς γιατρούς, δηλ. τους ρευματολόγους, με αποτέλεσμα τη μη ορθή διάγνωση και τη μη εφαρμογή σωστής θεραπείας και έτσι την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις ή/και σε άλλα όργανα, λειτουργικών διαταραχών ή και αναπηρίας. Το αίτιο της καθυστέρησης στην επίσκεψη σε ρευματολόγους είναι ότι 87% των Ελλήνων δεν γνωρίζουν τι είναι οι ρευματικές παθήσεις.

3.Έγκαιρη διάγνωση και πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση αποτελούν τις δύο βασικές προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία των ρευματικών παθήσεων. Η εξασφάλιση των προϋποθέσεων αυτών περνάει κατά κύριο λόγο μέσα από την ενημέρωση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις.


Στην Ημερίδα ο κ. Αλέξανδρος Ανδριανάκος, Ρευματολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ε.Ι.ΡΕ, θα μιλήσει για τις «Ρευματικές Παθήσεις, τι είναι, ποιες είναι και ποια τα συμπτώματά τους» και για την «Πρόληψη και θεραπεία των ρευματικών παθήσεων». Ο κ. Βασίλειος Χατζηλουλούδης, Ρευματολόγος, θα μιλήσει για τις «Επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο».

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα: Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας: 210 6042643 ή 6944 637887, www.elire.gr  και Run Communication, Αλεξάνδρα Σκοπετέα: 215 5605211,  6937 307771

Πρόγραμμα: