ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ.|1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


To KEAN- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ.Δημητρίου προσκαλούν τους μαθητές  των σχολείων του Δήμου να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/04/2014 και  ώρα 12.00μμ στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ.Δημητρίου (οδός Τατάκη 24 & Δήμητρας, Αγ.Δημήτριος) με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι το Planetbook.


To Planetbook είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ. Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.

Το παιχνίδι διαρθρώνεται σε τρεις ζώνες: την «γκρίζα ζώνη», όπου τίθενται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που «πληγώνουν τον πλανήτη», στη ζώνη της «ελπίδας και της συμμετοχής», όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας (GreenPeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση) και στη ζώνη όπου «σώζουμε τον πλανήτη».Ο παίκτης που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο «δέντρο της σωτηρίας» είναι πλέον σε θέση να μαζέψει τα κομμάτια της Γης και να φτιάξει ένα καλύτερο πλανήτη!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 500 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα σε συνεργασία με δήμους, φεστιβάλ, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά κέντρα και καλοκαιρινά προγράμματα.

Οι μαθητές του Δήμου Αγίου Δημητρίου θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το Planetbook στην επιδαπέδια μορφή του και να ενημερωθούν σε θέματα περιβάλλοντος.