ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΙΜΑGINE CUP 2014" ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ MICROSOFT

Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας.Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω α) τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, β) νέων και καινοτόμων projects και γ) εξαιρετικών και εθιστικών παιχνιδιών. Τα χρηματικά έπαθλα του Imagine Cup για αυτή τη χρονιά ξεπερνούν τα 300.000$.


KATHΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


  • Games (1 - 4 άτομα) Δημιουργήστε ένα παιχνίδι στην αγαπημένη σας πλατφόρμα: Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK και δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε. Κάντε το πρώτο βήμα και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει. Το μέλλον των παιχνιδιών είναι στα χέρια σας.

  • World Citizenship (1 - 4 άτομα) Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Μπορείτε και εσείς! Εάν ο στόχος σας είναι να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας, αυτή είναι η δικιά σας κατηγορία. Με όπλο την γνώση ακολουθήστε την καρδιά σας και ονειρευτείτε έναν ομορφότερο κόσμο!

  • Innovation (1-4 άτομα) Αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft. Έχετε μια ιδέα για μία υπηρεσία που δεν υπάρχει; Ονειρεύεστε να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρηστών στον κόσμο; Αν ναι, αυτή η κατηγορία είναι για εσάς!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου 2014. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου 2014, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση v-digkan@microsoft.com μέχρι και την 15η Απριλίου 2014. Θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.
Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία – Games, World Citizenship, Innovation) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς το Μάιο του 2014. Πάνω από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου 2014, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.


Έπαθλα των Παγκόσμιων Τελικών:

Για κάθε μία εκ των κατηγοριών Games, World Citizenship και Innovation τα έπαθλα στους Παγκόσμιους Τελικούς είναι
  • 1η θέση: $50.000
  • 2η θέση: $10.000
  • 3η θέση: $5.000


Other Imagine Cup Competitions

Εκτός από τους 3 προαναφερθέντες διαγωνισμούς, υπάρχουν και άλλοι στους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε. Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να γραφτείτε στο www.imaginecup.com και να διαγωνιστείτε online! Μερικές από τις άλλες κατηγορίες είναι:
Windows 8 και Windows Phone: κατασκευή ενός app και για τις δύο πλατφόρμες που λύνει ένα business πρόβλημα - Apps for Office Challenge: πρόταση ιδέας για ένα app για το Office
- Visual Studio Online Boost: όσες ομάδες προκριθούν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Visual Studio Online για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν $1000 παραπάνω
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνονται και άλλοι διαγωνισμοί, μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ


Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις στην κατηγορία Software Design: 3η θέση το 2004 με το project SmartEyes και 2η θέση το 2005 με το project Sign2Talk.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο imaginecup.com με τους φίλους σας και δημιουργήστε την ομάδα σας προκειμένου να συμμετέχετε στο διαγωνισμό!
Έχετε απορίες σχετικά με την τεχνολογική εκπαίδευση, τη συμμετοχή ή οτιδήποτε άλλο; Μπείτε στο StudentGuru, την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup, για να μιλήσετε με τους άλλους διαγωνιζόμενους, να βρείτε ομάδα και να είστε πάντοτε up to date! Επικοινωνήστε με την ελληνική ομάδα του Imagine Cup στο v-digkan@microsoft.com.
http://www.imaginecup.com