ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: "ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ", ΣTO ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014/Ώρα:19.00
 Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να δώσει μια ιδέα για τη θέση που κατέχει η έννοια του συμβάντος στο έργο σημαντικών μορφών της σύγχρονης γαλλικής σκέψης, ιδιαίτερα στο έργο των Badiou, Derrida, Foucault, Deleuze, Lacan – με αναφορές και στην πρότερη σύλληψη της έννοιας από τον Heidegger


H έννοια αυτή μπορεί να προσφέρει και την αρχή για μια πρωτότυπη σύλληψη (ή έναν επαναπροσδιορισμό) της πολιτικής ως μιας ιδιαίτερης διαδικασίας η οποία προκύπτει από γεγονότα που προκαλούν ρήξη σε μια δεδομένη κατάσταση.

Γάλλοι προσκεκλημένοι:
Οι μελέτες του φιλοσόφου Claude Romano, επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ασχολούνται με τη φαινομενολογία, την ερμηνευτική και τη μεταφυσική. Η σκέψη του διαρθρώνεται γύρω από τον άνθρωπο, τον οποίο στοχάζεται με αφετηρία την έννοια του συμβάντος.

O David Rabouin, απόφοιτος της École normale supérieure, είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας. Οι μελέτες του στρέφονται γύρω από τις σχέσεις φιλοσοφίας και μαθηματικών και ιδιαίτερα γύρω από την ιδέα μιας «λογικής της φαντασίας», ενός από τους ορισμούς που έδωσε ο Leibniz για την ιδέα των «καθολικών μαθηματικών».

Έλληνες προσκεκλημένοι:
Ο Δημήτρης Βεργέτης είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, διευθυντής του περιοδικού αλήθεια, διδάσκων στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Ο Βαγγέλης Μπιτσώρης είναι συγγραφέας, μεταφραστής, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.



 Γαλλικό Ινστιτούτο
Διεύθυνση: Σίνα 31,Αθήνα