ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟΙ ΔΕΣΜΟΙ"



Από 28 Ιανουαρίου  έως 1 Μαρτίου 2014|Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών΄παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου με τίτλο "Αλληλένδετοι δεσμοί".

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Παπαγεωργίου. Mέσα από μια σειρά πίνακες αφαιρετικού χαρακτήρα η ζωγραφική της Αγγελικής Παπαγεωργίου  αποτελεί την εικαστική ενσάρκωση μιας καθαρά προσωπικής διεργασίας εν-σωμάτωσης στον καμβά υλικών, μέσω της χρωστικής ύλης. H εικαστική χειρονομία της καλλιτέχνιδος δε στοχεύει στην ανα-παράσταση του ορατού. Άλλοτε φαίνεται να χαρτογραφεί τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης και άλλoτε να τα επουλώνει - διεργασία ιεροτελεστική και γιαυτό βαθιά ενδοσκοπική, ενορατική.


Αν και η ζωγραφική της παραμπέμπει σε πρωτοπόρους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού όπως ο Conrad Marca Relli, εκείνο που αποστασιοποιεί τη ζωγράφο από τους πρωταγωνιστές του αφηρημένου εξπρεσιονισμού είναι ο ρυθμός και ο χαρακτήρας της καλλιτεχνικής δημιουργίας - εκείνοι θιασώτες της επιτάχυνσης, της εξωστρέφειας και του ανεπεξέργαστου, εκείνη της επιβράδυνσης, της εσωστρέφειας και του επιμελώς κατεργασμένου. Τόπος καταγωγής και σημείο αναφοράς του έργου της είναι άλλωστε, όπως η ίδια αναφέρει, τα διδάγματα και οι κατακτήσεις του μεγάλου Έλληνα της αφαίρεσης, Γιάννη Σπυρόπουλου.

Το εικαστικό αποτέλεσμα διεκδικεί και υποβάλλει στο θεατή μια ποιότητα όρασης, μια ‘τέχνη του οράν’. Άλλωστε, βασική προϋπόθεση προκειμένου να ‘γευτούμε’ αυτό που ο Kandinsky όρισε ως πνευματική τροφή στην τέχνη είναι η δική μας προδιάθεση και ικανότητα για κάτι τέτοιο.  

Το κείμενο του καταλόγου υπογράφει η Ιστορικός Τέχνης Ελένη Ζυμαράκη Τζώρτζη


Τοποθεσία: Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιανουαρίου  έως 1 Μαρτίου 2014
Εγκαίνια: 28 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.30
Πληροφορίες: 210-7213938
Είσοδος ελεύθερη