ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΝLINE EΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ AΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΕΠΕΜΥ

 7 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) διοργανώνει εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου, στο διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου Ο χρόνιος πόνος είναι από τις δυσκολότερες παθολογικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο γιατρός στην καθημερινή ιατρική πράξη. Ενας στους τρεις ανθρώπους, συνήθως μέσης και μεγάλης ηλικίας, πάσχει από χρόνιο πόνο. Μια από τις συχνότερες, ιδιαίτερα επώδυνες αλλά και επίμονες μορφές του, είναι ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος. Λόγω της πολύπλευρης αιτιολογίας του και της απουσίας ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, ο γιατρός για να θέσει την διάγνωση και να δώσει την κατάλληλη θεραπεία στηρίζεται, τις περισσότερες φορές, σε ότι του περιγράφει ο ασθενής.

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την όσο το δυνατό καλύτερη επικοινωνία του ασθενή με τον γιατρό του, δημιούργησε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα, που θα βοηθήσει τόσο τους ασθενείς να αξιολογήσουν τον πόνο τους, εάν είναι νευροπαθητικός ή όχι, όσο και τους γιατρούς να ανανεώσουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο είδος πόνου.
  


Η διαδικτυακή επικοινωνία με το ειδικό ερωτηματολόγιο, επιτρέπει στον ασθενή να αξιολογήσει, χωρίς βιασύνη, σε μια πρώτη προσέγγιση στον πόνο του και να καθορίσει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Εάν πάσχει από νευροπαθητικό πόνο τότε θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιους ειδικούς γιατρούς που ασχολούνται με αυτόν, που θα του υποδείξει ο οικογενειακός του γιατρός, επιλέγοντας ανάμεσα στις ειδικότητες του ορθοπεδικού, του νευρολόγου, του ρευματολόγου και των αναισθησιολόγων που εργάζονται στα ιδιωτικά κέντρα πόνου ή σε αυτά των δημοσίων νοσοκομείων.




Η ΕΠΕΜΥ σε καθορισμένες ημερομηνίες θα οργανώνει «εβδομάδες νευροπαθητικού πόνου», που θα ανακοινώνονται από τον τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό, όπου οι ασθενείς αφού συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που τους αφορά και ευρίσκεται ήδη στον ιστότοπο, θα μπορούν τηλεφωνώντας σε κάποιο καθορισμένο κάθε φορά τηλέφωνο, να κλείνουν ραντεβού για δωρεάν εξέταση, από γιατρούς που ασχολούνται ιδιαίτερα με τον πόνο, για να λύσουν το πρόβλημά τους.