ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:18:00
Κύκλος Όπερας
"Κραυγή αγάπης"
Κείμενο - σκηνοθεσία - σύλληψη: Μάγδα Μαυρογιάννη
Σκηνική σύνθεση σε μορφή μουσικού-θεατρικού αναλογίου βασισμένη στην "Ανθρώπινη φωνή" (La voix humaine, 1958) του Φρανσίς Πουλένκ (1899-1963), καθώς και σε έργα των Κλωντ Ντεμπυσσύ, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ανρί Ντυπάρκ, Πάολο Τόστι κ.ά. Η μονόπρακτη όπερα "Η ανθρώπινη φωνή" του Γάλλου συνθέτη Φρανσίς Πουλένκ, η οποία βασίζεται στον ομότιτλο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, αποτελεί για την πρωταγωνίστρια ένα από τα απαιτητικότερα, από πλευράς εκφραστικών μέσων, έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου.
Δύο πρόσωπα, δύο γυναίκες που δρουν με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και μεταφυσικό. Η υψίφωνος Μαρία Κόκκα, η ηρωίδα της ιστορίας, ερμηνεύει το βασικό πρόσωπο, ενώ η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη, ως μεταφυσική ηρωίδα, θυμάται τη ζωή της διαβάζοντας το ημερολόγιό της. Στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας. 
Κυριακή19 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:18:00
Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη
Έργα Μιχάλη Τραυλού και Γιώργου Κουμεντάκη.
Συναυλία με έργα δύο σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών για φλάουτο, όμποε, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων «Τετρακτύς».
Kυριακή 26 Ιανουαρίου 2014/Ώρα:18:00
Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη
Συναυλία με την φλαουτίστα και συνθέτρια Στέλλα Γαδέδη.
Η Στέλλα Γαδέδη, με μία ποικιλόμορφη καριέρα και συνεργασίες με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει τρεις συνθέσεις της μουσικής δωματίου και ερμηνεύει, έργα για σόλο φλάουτο.