ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ “ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ”

 Το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία “ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ”, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει την χορήγηση υποτροφιών σε απόρους και άριστους στην επίδοση και το ήθος, Κορίνθιους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, σύμφωνα με τον οργανισμό του Ιδρύματος (ΦΕΚ 165/21-3-1991, τεύχ. Β').

 

Η χορήγηση υποτροφιών αφορά πρωτοετείς φοιτητές επιτυχόντες σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις Γενικές εξετάσεις του έτους 2012 και φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από το έτος που βρίσκονται κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι οποίοι εχουν ήδη περατώσει με επιτυχία όλα τα μαθήματά τους των τελευταίων δυο εξαμήνων.
 
Οι πρωτοετείς φοιτητές λαμβάνουν υποτροφίες με βάση την επιτυχία τους κατά τις Γενικές εξετάσεις, οι δευτεροετείς φοιτητές με βάση την επί¬δοση τους στα μαθήματα του Α' έτους σπουδών, οι τριτοετείς με βάση την επίδοση τους στα μαθήματα του Β' έτους, οι τεταρτοετείς με βάση την επί¬δοση τους στα μαθήματα του Γ' έτους κ.λ.π.
 
Θα χορηγηθούν εικοσι μία (21) υποτροφίες, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και όροι του οργανισμού του Ιδρύματος, με απόφαση του Δ.Σ
 


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Δικαίωμα υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/ριες που συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Είναι απόφοιτοι Λυκείου Κορίνθου
β) Είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Κορίνθου τόσο οι δικαιούχοι όσον και ένας τουλάχιστον από τους δύο γονείς τους
γ) Είναι μέλη οικονομικά αδύνατης οικογένειας
δ) Είναι άριστοι στο ήθος και στη μάθηση.
 


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι επιθυμούντες να ζητήσουν τη χορήγηση υποτροφίας πρέπει να
υποβάλλουν μέσα σε τριάντα (30) ημέρες μετά τη σχετική προκήρυξη και πρόσκληση του Ιδρύματος, που θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και σε μία εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, τα πιο κάτω δικαιολογητικά :
α) Πιστοποιητικό του Δήμου Κορινθίων από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος και ένας τουλάχιστον των γονέων του είναι δημότες Κορίνθου.
β) Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι είναι μόνιμος κάτοικος Κορίνθου.
γ) εκκαθαριστικό σημείωμα της Δ.Ο.Υ. του οικονομικού έτους 2012.
δ) Αντίγραφο του εντύπου Ε 9 του υποψηφίου και των γονέων του.
ε) Αντίγραφο ποινικού μητρώου.
στ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν παίρνει άλλη υποτροφία για τις σπουδές αυτές.
ζ) Για τους πρωτοετείς φοιτητές αποδεικτικά επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και
η) Για τους υπόλοιπους φοιτητές , βεβαίωση σπουδών της οικείας σχολής, από την οποία να προκύπτει ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα τους (και των δύο εξαμήνων) κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Πέραν των πιο πάνω, ενδέχεται να ζητηθούν, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά όπως ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, διαζευκτήριο, κάρτα ανεργίας κ.λ.π.
5. Η επιλογή και ανακήρυξη των υποτρόφων θα γίνει χωρίς διαγωνισμό, με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.
6. Το ύψος της υποτροφίας για κάθε μήνα θα ανέρχεται σε € 150 (εκατόν πενήντα) και συνολικά Χ 9 μήνες= € 1.350 (χίλια τριακόσια πενήντα).
7. Η διάρκεια χορήγησης της υποτροφίας θα είναι για ένα ακαδημαϊκό έτος.
Αρμόδια για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η κ. Εφη Δελή, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Κορίνθου, 2ος όροφος, τηλ/νο 2741-361003.



Πηγή:http://www.korinthos.gr