ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

17 - 19 Δεκεμβρίου 2013
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Ο Δήμος Περιστερίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η εταιρεία καλλυντικών AVON παρέχουν στις γυναίκες δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.Η δωρεάν εξέταση απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, οι οποίες δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό και δεν είναι σε έμμηνο ρήση (ισχύει για περίοδο 3 ημερών πριν και 5 ημερών μετά).

 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, στην χώρα μας, αφού ο αριθμός των περιστατικών υπολογίζεται σε 4.500. Την ίδια στιγμή η θνησιμότητα της ασθένειας μειώνεται σημαντικά, γεγονός στο οποίο συμβάλουν οι προληπτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται όλο και περισσότερες γυναίκες. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα της ασθένειας σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τις 12 Δεκεμβρίου στο τηλέφωνο 210-5704134, από τις 9:00 πμ έως τις15:00 μμ).


Τέλος, ο μαστογραφικός έλεγχος δεν απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν


 Η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι)