ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

1ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΕΛΙΑΜΕΠ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013/Ωρα:09.30-20.30
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με θέμα:

«Μετά τη Λιτότητα: Πολιτική και Πολιτικές για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη» στο Μέγαρο Μουσικής

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία στις δύο γλώσσες).Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτίμηση της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα,  και η διατύπωση νέων προτάσεων πολιτικής.
Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου θα αξιολογηθεί η αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Στο πρώτο πάνελ, διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αξιολογήσουν τα προγράμματα προσαρμογής που έχουν εφαρμοστεί στις χώρες τους.
Θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία με θέμα: «Αξιολογώντας την Αντίδραση της Ευρωζώνης στην Κρίση», από τον Philippe Legrain, Επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (BEPA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα εστιάσει στην ελληνική κρίση. Στο πρώτο πάνελ του δεύτερου μέρους διακεκριμένοι έλληνες ειδικοί θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες και προκλήσεις της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Το συνέδριο θα κλείσει με μια ελεύθερη συζήτηση, όπου ακαδημαϊκοί και διανοητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Είναι δυνατή η εθνική συναίνεση στην Ελλάδα;».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ


 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τη φόρμα επιβεβαίωσης μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην κα Δήμητρα Τσίγκου (τηλ. 210 7257 124, email: activities@eliamep.gr)
Για τη Φόρμα Επιβεβαίωσης, πατήστε εδώ.


Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
(Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη)


Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κέντρου ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ.