ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
12 - 19 Δεκεμβρίου 2013 
Ώρα:22.30


Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός παρουσιάζουν βραδιές Ελληνικού ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.Αφιερώματα σε πρόσωπα, τόπους καθώς και προβληματισμοί πάνω σε διάφορες θεματικές,"Οικολογία", "Προσωπικότητες", "Κοινωνία", "Ιστορία", “Πολιτική επικαιρότητα" μέσα από τον φακό των κινηματογραφιστών, θ’ αποτελέσουν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις.
Σκοπός, η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου - αντίβαρου στις «έτοιμες αλήθειες», για την ανάδειξη προβλημάτων, σκέψεων, οπτικών. Του «άλλου βλέμματος» πάνω στον κόσμο που φεύγει και τον κόσμο που έρχεται.


Οι προβολές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα, με αφορμή τις ανακατατάξεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης που παραδοσιακά μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στήριζε το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.

Ο τρίτος κύκλος προβολών που θα πραγματοποιηθεί το μήνα Δεκέμβρη είναι αφιερωμένος στη μουσική.

Θα προβληθούν:
Πέμπτη 12/12/2013: 
"Αναπαράσταση: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου".
Σκηνοθεσία: Κώστα Ζουλιάτη.
Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ου αιώνα, αν και ουσιαστικά αποτελεί σήμερα έναν μεγάλο άγνωστο. Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους.



Πέμπτη 19/12/2013
"Spitfire: Back to Zero".
 Σκηνοθεσία: Βαγγέλη Ρήγα. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ οι Spitfire θα παίξουν ζωντανά.
Η ιστορία ενός απ' τα καλύτερα ελληνικά χέβι μέταλ συγκροτήματα, που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι. Παρ' όλα αυτά, οι Spitfire βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μία συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν βρεθεί για πάνω από 15 χρόνια.


 ΙΑΝΟS
Διεύθυνση Σταδίου 24,Au;hna