ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ "ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ"



Από Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2013 | Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού - Πλατεία "Γ. Ζογγολόπ > Χαλάνδρι - Ψυχικό


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, ανακοινώνουν την έναρξη ξεναγήσεων για το κοινό την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903-2004) μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.


Οι περισσότεροι γνωρίζουν το μεγάλο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Κηφισίας στον Φάρο Ψυχικού, αλλά είναι λιγότερο γνωστή η κοντινή Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό (δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου). Η Γλυπτοθήκη Ψυχικού είναι η μοναδική δημοτική Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην Ελλάδα, αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη. Φιλοξενεί, σε δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο, μεγάλης κλίμακας γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του, καθώς είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.


Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2010. Ο Δήμος Ψυχικού στον οποίο έζησε και δημιούργησε ο Γ. Ζογγολόπουλος, τιμώντας τον μεγάλο καλλιτέχνη, έδωσε στην πλατεία το όνομά του και με την συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη τοποθετήθηκαν στην πλατεία έξι γλυπτά μεγάλων διαστάσεων (5 γλυπτά με τη συνδρομή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και 1 του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη). Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε στο όραμα που είχε ο ίδιος ο Ζογγολόπουλος για την αρμονική ένταξη των γλυπτών του σε δημόσιους υπαίθριους χώρους, πιστεύοντας ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή στον πολύ κόσμο.



Ο Δήμος Ψυχικού-Φιλοθέης φιλοξενώντας πολλά δημόσια γλυπτά στους χώρους του, προσκαλεί το κοινό να τα ανακαλύψει.


Τα έργα της Γλυπτοθήκης είναι εμβληματικά και αναγνωρίσιμα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του για ενήλικες και παιδιά.


Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αγίου Δημητρίου
Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2013, ώρες: 12:00
Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013, ώρες: 12:00
Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013, ώρες: 12:00
Από 01 Σεπτεμβρίου 2013