ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑ 30% ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που βιώνουν την εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης. 
Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, απολυμένοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, απλοί εργάτες, συνταξιούχοι αλλά και νέοι άνθρωποι βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Σε καθημερινή βάση, εκατοντάδες από αυτούς πολιορκούν με τα τηλέφωνά τους τα γραφεία των τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων εκλιπαρώντας για μια σακούλα με τρόφιμα. Κάποιοι από αυτούς μεταβαίνουν τις νύχτες κρυφά στους κάδους των απορριμμάτων και αναζητούν κάτι χρήσιμο για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με το patrastimes, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική και δυστυχώς πολλοί από τους συνανθρώπους μας, οι πλέον ευαίσθητοι και κυρίως οι ψυχικά ευάλωτοι, αδυνατούν να ξεπεράσουν τον αναπάντεχο Γολγοθά τους και ακολουθούν την οδό του απονενοημένου διαβήματος, δίνοντας τέλος με τραγικό τρόπο στη ζωή τους.

Τα λεγόμενα της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τζιόλα είναι συγκλονιστικά. «Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση, πάνω από 30%, των κρουσμάτων αυτοκτονίας στη Δυτική Ελλάδα που αφορούν κυρίως πολίτες που προέρχονται από τις παραγωγικές τάξεις.

Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, που είδαν ξαφνικά να καταστρέφονται οικονομικά, πιεζόμενοι αφόρητα, έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Το φαινόμενο μας έχει συγκλονίσει όλους...», λέει η κ. Τζιόλα και προσθέτει ότι σε αυτή την τραγική κατάσταση δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης προκειμένου οι ευρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο πολίτες να σταματήσουν να αυτοκτονούν.