ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" ΚΑΙ "ΑΜΑΝ ΑΜΗΝ"


14 Ιουνίου 2013 | Ιανός > Κέντρο Αθήνας


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η Sui Generis Music, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Ιανός παρουσιάζουν τα cd των δύο μεγάλων θεατρικών επιτυχιών "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" και "Αμάν Αμήν".

"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" περιέχει τις μοναδικές συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου. Τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία από το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας και παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.


Το "Αμάν Αμήν", αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τα ρεμπέτικα τραγούδια του οράματος για μια καλύτερη ζωή, τα ρεμπέτικα της διάψευσης των ονείρων, τα ρεμπέτικα της αιώνιας νοσταλγίας της ομορφιάς, τα ρεμπέτικα της ιερότητας του πόθου, τα ρεμπέτικα της περιφρόνησης του τρόμου, τα ρεμπέτικα τραγούδια της πρόκλησης της μοίρας και της ατάραχης αντιμαχίας με το θάνατο. Το "αμάν" που βγαίνει μέσα από την ψυχή συναντά το "αμήν" μιας προσευχής. Στην ευθεία γραμμή που ενώνει το βυζαντινό μέλος με το ρεμπέτικο και με το μικρασιάτικο τραγούδι ταξιδεύουν ο έρωτας, το πάθος, ο πόθος, η νοσταλγία, η μοίρα, ο θάνατος, τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή, η στέρηση της ελευθερίας και η προσφυγιά. Έτσι αφουγκράστηκε τους ήχους αυτούς του παρελθόντος ο Σταύρος Ξαρχάκος και έστησε τη συγκεκριμένη μουσική παράσταση με τίτλο "Αμάν Αμήν".


Διεύθυνση: Σταδίου 24 
Τηλέφωνο: 210-3217810
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ώρες: 12:00