ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥΔίκτυο κοινωνικών φαρμακείων οργανώνει ο ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να καταβάλουν τη συμμετοχή τους για τα φάρμακά τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει το επόμενο διάστημα τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ασφαλισμένοι για να ενταχθούν στο Δίκτυο Κοινωνικών Φαρμακείων. Τη διαδικασία θα εποπτεύει ο ΕΟΠΥΥ.
Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες σε ό,τι αφορά στις δικές του δομές. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε πρώτη φάση θα υπάρξουν τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία (Λ. Αλεξάνδρας 119 Αθήνα, Δαβάκη 44  Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91  Ν. Ιωνία  και  Μπουμπουλίνας 7-13, Πειραιά). Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
Η υλοποίηση του Δικτύου βασίζεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση-συνταγογράφηση. Ο γιατρός μέσω του σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή.

Πηγή e-dimosio.gr