ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

12η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ

Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022/Ώρα:08.00π.μ
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εφηβική́ Ιατρική́ και Φροντίδα Υγείας Εφήβων" του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Β' Παιδιατρική́ Κλινική ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και τελεί υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας διοργανώνουν τη
 12η Ημερίδα για την Εφηβεία

Η Ημερίδα στοχεύει στη συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση όλων των επιστημόνων που ασχολούνται με την σωματική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική φροντίδα ων εφήβων (επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ)
 
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με κλινικό φροντιστήριο σχετικά με την ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων σε γονείς και εφήβους αναφορικά με την διάγνωση. Θα πλαισιωθεί από έμπειρα στελέχη στο θέμα καθώς και από φοιτητές του ΠΜΣ Εφηβική Ιατρική και Φροντίδα Υγείας Εφήβων.
 
Το κύριο θέμα της ημερίδας είναι πρωτοποριακό και αφορά τον ύπνο και την εφηβεία. Θα αναλυθούν από κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες οι φυσιολογικές πτυχές του ύπνου καθώς και οι παραλλαγές του.
 
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις διαταραχές του ύπνου και στις μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία του εφήβου. Θα προηγηθεί ενδιαφέρουσα εισαγωγή για τον ύπνο και την σημαντική θέση του ως θεραπευτικό μέσο στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα στα Ασκληπιεία.
 
Η 12η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και απευθύνεται σε παιδιάτρους, γενικούς ιατρούς, άλλους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ιατρικής - ψυχολογίας - παιδαγωγικής αλλά και σε οποιονδήποτε επιστήμονα ασχολείται με τον έφηβο.
 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Meeting ID: 934 2628 5018
Passcode: 596409
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
 3ης Σεπτεμβρίου Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη
 
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts