ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ SEARCHCULTURE. GR» , ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022/Ώρα:12.00-15.00
Ώρα:15.00-16.00
 Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) 
σας προσκαλεί στο Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα:
 «Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας και Τέχνης στο SearchCulture.gr»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καινούργιο τρόπο ανακάλυψης περιεχομένου στον Εθνικό Συσσωρευτή Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr, μέσα από τις εμβληματικές μορφές που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Η ομάδα του SearchCulture.gr θα παρουσιάσει τη νέα λειτουργικότητα αναζήτησης και πλοήγησης σε πρόσωπα και θα αναδείξει πτυχές της διαδικασίας επιμέλειας που προηγήθηκε. Θα επεξηγηθεί η μεθοδολογία των εμπλουτισμών και θα παρουσιαστούν σενάρια χρήσης για διαφορετικές κοινότητες χρηστών.

Μέσα από τη νέα λειτουργικότητα ανοίγονται νέες δυνατότητες για τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και τη βιογραφική σπουδή. Για πρώτη φορά διασυνδέεται σε τέτοια έκταση και είναι προσβάσιμα από ένα σημείο το έργο και τα τεκμήρια που αφορούν 8.000 προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού - τεκμήρια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά διαφορετικά ψηφιακά αρχεία.

Η εκδήλωση απευθύνεται ιδιαίτερα σε φορείς περιεχομένου και σε τεχνικούς αναδόχους οι οποίοι υλοποιούν έργα ψηφιοποίησης στον πολιτισμό και μπορούν να αξιοποιήσουν με τη σειρά τους τα ανοικτά λεξιλόγια του Semantics.gr στην πρωτογενή τους τεκμηρίωση ή για τον εμπλουτισμό των αποθετηρίων που αναπτύσσουν μέσω του ανοικτού API, όπου διατίθεται. 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκδήλωση και για ερευνητές, μελετητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς θα μπορούν ν ανακαλύψουν ποικίλους τρόπους αξιοποίησης των δυνατοτήτων που ανοίγει η λειτουργικότητα αυτή. Φιλομαθείς πολίτες και ιστοριοδίφες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν προσωποκεντρικό τρόπο πρόσβασης σε ποιοτικό ψηφιακό περιεχόμενο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα μέσω της πλατφόρμας Zoom
 


 
 
 
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts