ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ WEBINAR: "Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ", ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ "ΑΚΤΟ"

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021/Ώρα:18.30-21.00
 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 Ο Εκπαιδευτικός όμιλος Τέχνης & Design ΑΚΤΟ 
διοργανώνει webinar με τίτλο:  
"Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο καινοτομίας - Προκλήσεις, Εργαλεία και Εφαρμογές" 
 
Μέσα από τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες θα αναλύσει παραδείγματα και εφαρμογές στα οποία η ΤΝ και η Επαυξημένη Πραγματικότητα έχουν κεντρικό ρόλο, συμβάλλοντας στην ψηφιακή μεταμόρφωση της κοινωνίας μας.
  
Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στην καθημερινότητά μας είναι όλο και συχνότερες ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια να έχουν κυρίαρχο ρόλο στο σύνολο των επιστημονικών πεδίων και κλάδων.


Το Webinar απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο του Design, σε καλλιτέχνες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και διαδικτυακά 
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
 
 
 Α’ Ενότητα
Η Τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο Τέχνης
Η τεχνητή νοημοσύνη, πως την χρησιμοποιούμε ως εργαλείο γενικά, μεγάλες καινοτομίες σε διάφορους τομείς. Η τεχνητή νοημοσύνη στην Τέχνη. Έργα τέχνης με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, παραδείγματα. Εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης στην επεξεργασία εικόνας και βίντεο, παραδείγματα.
Εισηγητής: Θεόδωρος Ράντος / Σχεδιαστής Διαδραστικών Εγκαταστάσεων Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας (Spatial Augmented Reality)


Β’ Ενότητα
Η Επαυξημένη Πραγματικότητα ως νέο μέσο πολιτικής σάτιρας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης
Σε έναν μεταβατικό κόσμο, από το φυσικό στο ψηφιακό, η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) αναδεικνύεται σε μια νέα γλώσσα επικοινωνίας και μέσο εκδημοκρατισμού των τρόπων αφήγησης. Το έργο STASIS HELLAS, που θα παρουσιαστεί, αξιοποιεί την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας σε μορφή εφαρμογής για να ευαισθητοποιήσει σε θέματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού.
Εισηγητής: Γιάννης Σκουρογιάννης / Παραγωγός της εφαρμογής Stasis Hellas


Γ’ Ενότητα
Adobe & Τεχνητή Νοημοσύνη (Adobe Sensei)
Το Adobe Photoshop τα τελευταία χρόνια μέσα από συνεχείς μελέτες, έχει ενσωματώσει σε μια μεγάλη γκάμα εργαλείων και παλετών, αρκετά στοιχεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Γρήγορες και εξελιγμένες επιλογές και μάσκες με τις τεχνικές Select and Mask και Object selection, την αντικατάσταση ουρανού – φόντου με το Sky replacement, τα εκπληκτικά Neural filters που ενσωματώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να ξεχάσουμε και την τεχνολογία Content Aware που κάνει θαύματα! Eξυπνη εύρεση εικόνων και γραφικών μέσω του stock.adobe.com
Εισηγητής: Σπύρος Παπαβασιλείου / Graphic Designer – Adobe Certified Instructor – Expert

Δ’ Ενότητα
Empathy Ambassadors, ο ρόλος των σχεδιαστών στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο τοπίο που μεταλλάσσει τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία και το περιβάλλον. Σε αυτό το νέο τοπίο ο σχεδιαστής καλείται να αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης. Ποιές είναι λοιπόν οι νέες προκλήσεις και οι αναγκαίες δεξιότητες;
Εισηγητής: Αριστοτέλης Σκαμάγκης / Digital Product Designer

Την παρουσίαση συντονίζει η κα Πόπη Αναστούλη / Product Developer – Marketeer

 
 
 
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts