ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"

Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2021/Ώρα:14.30

 To Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland και η ομάδα του έργου ‘Σχολεία Για Όλους’
διοργανώνουν Hμερίδα με θέμα:
 "ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Η ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"


Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης ανάμεσα στους εταίρους του έργου, εκπαιδευτικούς του δικτύου, καθώς και εκπροσώπους φορέων και μελών της κοινωνίας των πολιτών ενεργών στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της συμπερίληψης.

Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί των κοινωνικών επιστημών, η Claudia Koehler, ο Μιχάλης Κακός και ο Γιώργος Ανδρουλάκης, θα είναι οι κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ευρωπαϊκές προσεγγίσεις και ελληνικές προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης προσφύγων. Οι τρεις εισηγήσεις στοχεύουν στο να γεφυρώσουν την επιστημονική έρευνα με την πράξη, μέσα από την παρουσίαση ενός ολιστικού εκπαιδευτικού μοντέλου, σε συνδυασμό με μελέτες περίπτωσης, καλές πρακτικές και προκλήσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, παρουσίαση του έργου, μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με Διευθυντές σχολείων του δικτύου μας με στόχο την ανάδειξη των εμπειριών τους, καθώς και συζήτηση με τους επιμορφωτές του έργου και τη συμμετοχή του κοινού
Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ευρύτερου φόρουμ για συζήτηση, προβληματισμό και ισχυρές συνέργειες στο πεδίο της συμπερίληψης προσφύγων, το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Συντονίστρια: Kjersti Toverud Klette, Project Manager του έργου ‘Σχολεία Για Όλους’
14.30 Εγγραφές/ προσέλευση προσκεκλημένων
Χαιρετισμοί
15.00 Αλέξανδρος Κόπτσης: Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
15.05 Ana Perona-Fjelstad, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Wergeland (EWC)
15.10 Μαρία Φωλά, Σύμβουλος EEA Grants της Νορβηγικής Πρεσβείας
15.15 Ντορέτα Αστέρη - Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης, Προϊσταμένη Τμήματος Α΄: Εκπαιδευτική Καινοτομία και Ενταξιακή Εκπαίδευση
15.20 Εισαγωγή στο έργο ‘Σχολεία Για Όλους’ – Άγγελος Βαλλιανάτος, Επικεφαλής επιμορφωτών
15.30 Μιχάλης Κακός – Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Centre for Interdisciplinary Research in Childhood, Education and Society (CIRCES), Leeds Beckett University, (Hνωμένο Βασίλειο): «Προσεγγίζοντας ολιστικά την εκπαιδευτική συμπερίληψη παιδιών προσφύγων»
15.40 Claudia Koehler – Διευθύντρια του Farafina Institute, «Η εκπαίδευση των προσφύγων στην Ευρώπη: διδάγματα και υποσχόμενες πρακτικές»
16.00 Διάλειμμα
16.15 Διαδραστική συζήτηση: η οπτική των επιμορφωτών του έργου – Ηρώ Ποταμούση, Έμπειρη Επιμορφώτρια
16.25 Συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με τους Διευθυντές/ντριες σχολείων του δικτύου ‘Σχολεία Για Όλους’, Γκέλη Αρώνη, Έμπειρη Επιμορφώτρια
Εισήγηση
17.00 Γιώργος Ανδρουλάκης - Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διευθυντής Εργαστηρίου ΜΔΔ Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας και επιμορφωτής έργου ‘Σχολεία Για Όλους’: «Συμπεριληπτική εκπαίδευση στην Ελλάδα: επιτεύγματα και προκλήσεις».
17.20 Τα επόμενα βήματα του ‘Σχολεία Για Όλους’ – Δώρα Κατσαμώρη, Εθνική Συντονίστρια του έργου
17.30 Συμπεράσματα-- Ερωτήσεις από το κοινό
18.00 Ολοκλήρωση Εκδήλωσης
Σημείωση: Στο διάλειμμα θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.
Πληροφορίες
Live streaming μέσω zoom & facebook. Η διαδικτυακή πρόσβαση είναι ελεύθερη στο κοινό.
Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) για περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η ελληνική.
Επικοινωνία: Δάφνη Ανέστη, Yπεύθυνη επικοινωνίας, d.anesti@theewc.org
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για μεικτούς χώρους.
-------------
Το έργο "Σχολεία για Όλους" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.
 

 

 

asylumandmigration-eeagrants.gr

 

 

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts