ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ : «ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ», ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021/Ώρα:18.00
 Η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 
διοργανώνει την
Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αφηγηματική Θεραπεία – τι είναι και τι επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρει»

Η εκδήλωση αφορά ένα πολύ ευρύ κοινό και όχι μόνο τους φοιτητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Η Αφηγηματική θεραπεία και Κοινοτική πρακτική είναι μία σχετικά νέα πρακτική ψυχοθεραπείας. Έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων ψυχικής υγείας, από τα πιο «απλά» μέχρι τα πιο «έντονα» (π.χ. από δυσκολίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μέχρι την υποστήριξη ανθρώπων που έχουν ψυχιατρική εμπειρία, και βέβαια και σε πιο «καθημερινές» ή συνηθισμένες δυσκολίες των ανθρώπων). Ακόμη έχει εφαρμογές στην εκπαίδευση, σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και στην υποστήριξη κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ή μικρότερες αντιξοότητες (φυσικές καταστροφές, βία, πόλεμο, κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες κλπ).

Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει μια μικρή διάλεξη, παραδείγματα και συμμετοχή του κοινού (για όσους/ες το θέλουν). Το κοινό θα έχει ανάμεσα στα άλλα την ευκαιρία να ξανασκεφτεί το νόημα των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών του επιλογών και να αναστοχαστεί πάνω στις μελλοντικές του δυνατότητες δράσης προς την κατεύθυνση αυτών που του είναι σημαντικά στο επαγγελματικό πεδίο.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
    Ο Αδάμ Χαρβάτης είναι ψυχολόγος, MSc, PhD., επιστημονικός συντονιστής του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής και συντονιστής στην Ελλάδα του «Προγράμματος εκπαίδευσης στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία» του Dulwich Centre της Αυστραλίας (του κέντρου που δημιούργησε την Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία). 
 
Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος αναγνωρίζονται από το Dulwich Centre ως αφηγηματικοί θεραπευτές / κοινοτικοί λειτουργοί. 
 
Το πρόγραμμα επίσης αναγνωρίζεται ως τμήμα του Master Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
 
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
25/05/2021
 
 Το link για την εκδήλωση θα σας αποσταλεί το πρωί της εκδήλωσης, στο email που θα δηλώσετε στη Φόρμα.


https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts