ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: "ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 2020"

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 13 - 15 Μαρτίου 2020
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων και η Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για δέκατη συνεχή χρονιά
διοργανώνουν το Συνέδριο:
 ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 2020

Το φετινό Συνέδριο έχει δύο σημαντικές ιδιαιτερότητες:

1) Το Ινστιτούτο συμπλήρωσε δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον εκπαιδευτικό χώρο της Νευρολογίας οργανωνόντας εκπαιδευτικές ημερίδες και συνέδρια. Συνεργάστηκε με πολλά κέντρα του εξωτερικού (Columbia University, University of Milano, Cyprus University, Cambridge University) αναπτύσσοντας μία ιδαίτερη συνεργασία με το Cambridge University στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων όσο και στη μετεκπαίδευση Ελλήνων Νευρολόγων.

2) Τη συμμετοχή του Ακαδημαϊκού Καθηγητού Χρήστου Ζερεφού, ο οποίος τόσο με το επιστημονικό ερευνητικό του έργο, όσο και με τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες σε κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλει στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για την λήψη μέτρων που θα αυξήσουν την επιβίωση του πλανήτη.

Το υπόλοιπο επιστημονικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο μεγάλο θέμα της Νευροαποκατάστασης, δεδομένου ότι τα περισσότερα νευρολογικά νοσήματα οδηγούν σε κινητική ή νοητική αναπηρία.

Η πρόοδος που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο με τη δημιουργία ειδικών μονάδων (μερικές από αυτές στολίζουν την χώρα μας) όσο και με τα επιστημονικά επιτεύγματα αυτού του κλάδου συμβάλλει στην αποκατάσταση των ασθενών και έδωσε διέξοδο στον προβληματισμό των Νευρολόγων …… «Και τώρα τί;;;». Το Νευρολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την οργάνωση του 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος για τη Νευροαποκατάσταση συνεισφέρει στην περαιτέρω επιμόρφωση των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στο θέμα της αντιμετώπισης των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, ένα θέμα που όχι μόνο λόγω της συχνότητας αλλά και των σύγχρονων θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι επίκαιρο και σημαντικό

Η νευρολογική κοινότητα και οι νευρολόγοι ως οι μόνοι αρμόδιοι οφείλουν να κινητοποιήσουν κυβερνητικούς και άλλους φορείς για την δημιουργία Μονάδων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

 Η Θεσσαλία, όπως και άλλες περιοχές της χώρας έχουν έμπειρους νοσοκομειακούς νευρολόγους στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι αρμόδιοι, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, για τη λειτουργία των μονάδων.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει το «Τι νεότερο» προέκυψε σε πρακτικό, θεραπευτικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τη νόσο Parkinson, τη νόσο Alzheimer, την ημικρανία, αλλά και σε άλλα σπανιότερα νοσήματα, που μέχρι τώρα ήταν ανίατα και μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν (νωτιαία μυϊκή ατροφία, αμυλοείδωση, οζώδης σκλήρυνση)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ




Ξενοδοχείο Larissa Imperial 
 Φαρσάλων 182, Λάρισα

 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts