ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΕΣΠΕΡΙΔΑ: «ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020/Ώρα:18.00

 Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), συνδιοργανώνουν Εσπερίδα – Διαβούλευση  με θέμα: 
«Αναγκαιότητα τεχνικής εκπαίδευσης εργαζομένων στα συστήματα επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, για τη σωστή λειτουργία-συντήρησή τους, για να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ) έχει αναλάβει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια σχολή για τεχνικούς των υποδομών νερού-αποβλήτων, με την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού από προηγμένες  χώρες και από έμπειρους Έλληνες επιστήμονες και τεχνολόγους στα περιβαλλοντικά έργα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας στον τομέα των υδάτων όπως επίσης να διαπιστωθούν και να καταγραφούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες-προβλήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης στελέχη της  διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης θα αναφερθούν στην ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με ομιλίες τους επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
-17:30-18:00 
 Προσέλευση – Εγγραφές

-18:00-18:10 
Σύντομοι χαιρετισμοί
-Δρ. Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης.
-Νικόλαος Ξυλούρης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης.

-18:10-18:25 
 «Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων στον Τομέα της Ύδρευσης και Αποχέτευσης»
Θεόδωρος Κ. Κωνσταντινίδης,  Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, π. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.).

-18:25-18:40
   « Κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία στο Νερό και η Διαχείρισή τους»
Άννα Ψαρουλάκη, Αν. Καθηγήτρια  Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης, Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης.

-18:40-18:50
 «Απαιτούμενες Γνώσεις – Νομοθετική Συμμόρφωση στον Τομέα των Υδάτων»
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης,  Αν. Προϊστάμενος Τμ.  Δημόσιας Υγιεινής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

-18.50-19.10: 
«Αναγκαιότητα Εκπαίδευσης – Πιστοποίησης εργαζομένων στη λειτουργία συντήρησης συστημάτων νερού και αποβλήτων και τα οφέλη για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, την ποιότητα ζωής και τον Τουρισμό».
Γεώργιος Διαλυνάς, Χημικός Μηχανικός, τεχνολογίες Περιβάλλοντος και εκπαίδευση λειτουργών (operators) σε επεξεργασία νερού-αποβλήτων.

-19.10 -21.00 
  Ανοικτή Συζήτηση με το κοινό, συντονιστής Δρ. Μιχαήλ Καθαράκης, Διευθυντής Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Τμημάτων των αρμοδίων  Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.
Συζήτηση, διαβούλευση,

ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου