ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΟΜΙΛΙΑ: "Η ΣΧΕΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΟΑΤ+ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ: ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ"

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020/Ώρα:14.30-16.30
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College
 διοργανώνει Ομιλία με θέμα:
 «Η Σχεσιακή ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤ+ Θεραπευόμενους: Προσoμoίωση Δύο Θεραπευτικών Συνεδριών»

Συντονίστρια της ομιλίας θα είναι η διακεκριμένη Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση, κ. Τσικλή Αγγελική. Εισηγήτριες θα είναι η Δρ. Κατσιφαράκη Μαρία, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία και η κ. Αδριανάκη Γωγώ, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη επίσης, στη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία.

Θεματική Ομιλίας:
Η σχεσιακή ψυχοθεραπεία είναι μια διεργασία δύο ατόμων στην οποία τόσο ο ασθενής όσο και ο αναλυτής φέρνουν μια μοναδική αντίληψη της κοινής τους εμπειρίας. Μέσα σε ένα τέτοιο αναθεωρημένο μοντέλο η παραδοσιακή κατανόηση της αναλυτικής ουδετερότητας καθίσταται ακατάλληλη. Ο Αναλυτής επιδρά και επεμβαίνει στο ‘εδώ και τώρα’, έχοντας ταυτόχρονα υπόψη του το αναπτυξιακό δυναμικό του αναλυόμενου, αλλά και το σχεσιακό δυναμικό με τον Αναλυτή, όπως εκφράζεται από φαντασιώσεις, όνειρα και κυρίως την ανάγκη του αναλυόμενου για ‘αυθεντική’ σχέση με τον Αναλυτή του. Στην εκδήλωση αυτή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο συνεδρίες με εικονικούς θεραπευόμενους:

Ο Γιώργος είναι 47 ετών, είναι όμορφός και αρρενωπός άντρας. Είναι χωρισμένος με δύο παιδιά, μια κόρη και έναν γιό. Πήρε διαζύγιο πριν από 5 χρόνια με την γυναίκα του, ύστερα από την αποκάλυψη του ότι ήταν ομοφυλόφιλος και ερωτευμένος με έναν συνάδελφό του. Πιστεύει πως η κόρη του τον απορρίπτει γιατί είναι ομοφυλόφιλος, υποφέρει από ενοχές και ντροπή απέναντι την οικογένεια του που τους εγκατέλειψε και που τόσα χρόνια ζούσε μια κρυφή ζωή.

Η Κατερίνα είναι μία γυναίκα 28 ετών, η οποία βρίσκεται σε θεραπεία εδώ και δύο περίπου χρόνια. Εργάζεται σε ένα κατάστημα καλλυντικών ως πωλήτρια. Δεν βρίσκεται σε σχέση και δεν είχε ποτέ. Το αρχικό της αίτημα στη θεραπεία ήταν η πίεση που αισθανόταν στο πατρικό της σπίτι και η ανάγκη της να απαλλαγεί από το έντονο άγχος. Στη σημερινή συνεδρία έρχεται περιγράφοντας ένα ραντεβού που είχε με έναν άντρα, αλλά τελικά έφυγε από αυτό απογοητευμένη, κάτι που έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν…

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
    Φοιτητές & Αποφοίτους Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής, Παιδιατρικής, Παιδαγωγικών
    Επαγγελματίες Υγείας & Ψυχικής Υγείας
    Εκπαιδευτικούς/Παιδαγωγούς
    Ιδιώτες με ενδιαφέρον στην ψυχική υγεία

Ενημερωθείτε σήμερα, για τα αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα Bachelor’s και Master’s, που προσφέρονται από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, σε συνεργασία με το TOP26 University of Derby



medcollege.edu.gr


 Mediterranean College
Lecture Hall, 6ος Όροφος

 Πελλήνης 8, 28ης Οκτωβρίου 107, Αθήνα


https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts