ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΛΕΞΗ: "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ - ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ"

 Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019/Ώρα:18.00
To Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου 
και το Εσωτερικό Σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών
 διοργανώνουν Διάλεξη με θέμα:
 "Η Δημοκρατία σε Κρίση - Οι αντοχές και οι προκλήσεις της Δημοκρατίας στη Νότια Ευρώπη"

Ομιλητής:
Αντώνης Α. Έλληνας
 
Η ομιλία επικεντρώνεται στην πρόσφατη εμπειρία της Νότιας Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας για να αναλύσει την κρίση που φαίνεται να υπάρχει στη φιλελεύθερη δημοκρατία τα τελευταία χρόνια. 
 Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της Δημοκρατίας λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανόδου του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, η Δημοκρατία στη Νότια Ευρώπη δείχνει να έχει σημαντικές αντοχές. 

Στην ομιλία θα αναλυθούν οι πιθανοί λόγοι για τη διαφαινόμενη ανθεκτικότητα της Δημοκρατίας και τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει. 

Εξετάζει πως η περίπτωση της Νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας μπορεί να εμβολιάσει την ευρύτερη συζήτηση που αναπτύσσεται για την κάμψη, παλινδρόμηση ή συρρίκνωση της Δημοκρατίας στον κόσμο.

Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Έλληνας είναι αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος τοy Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επιστημονικός επιμελητής του Journal of Modern Greek Studies (Johns Hopkins University Press) και συγγραφέας των βιβλίων Organizing against Democracy (2020), The European Commission and Bureaucratic Autonomy (2012) και The Media and the Far Right (2010).ΕΚΚΕ
 Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά
 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts