ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 4.0»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019/Ώρα:09.30-18.45
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με τίτλο 
«Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» 

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα εν μέσω των θεμελιωδών αλλαγών που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση. 

Η Ευρώπη ήδη υιοθετεί νέες τεχνολογίες, μοντέλα λειτουργίας, κουλτούρα, υπό το πρίσμα ολοκληρωμένων στρατηγικών.

 Η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει αλλά και πολύ δρόμο να καλύψει. Το βιομηχανικό συνέδριο υπογραμμίζει την αναγκαιότητα κινητοποίησης όλων (πολιτεία, επιχειρήσεις, εκπαίδευση, έρευνα) για μια περισσότερο ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία μέσω της τεχνολογικής και ψηφιακής αναβάθμισης.

Στόχο του συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη της έγκαιρης μετάβασης στη Βιομηχανία 4.0 ως προϋπόθεση για διεθνή ανταγωνιστικότητα, σταθερές δουλειές και κοινωνική ευημερία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία, όμως η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί. 

Πρέπει να συνοδευτεί από νέα δομή και τρόπο λειτουργίας, ανθρώπινο κεφάλαιο με κατάλληλες δεξιότητες, όραμα και δέσμευση της διοίκησης. Πρωτίστως όμως, χρειαζόμαστε μια εθνική, μακροπρόθεσμη, στρατηγική που θα βασίζεται στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Στο βιομηχανικό συνέδριο, 30 ομιλητές σε 5 ενότητες συζητούν για τις τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τον οδικό χάρτη μετασχηματισμού, τις προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική βιομηχανία, τις συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ παραγωγικών δικτύων, τα οικοσυστημάτα καινοτομίας, και τα εργαλεία χρηματοδότησης επενδύσεων. 

Επίσης, ο ΣΕΒ παρουσιάζει πρόταση για ένα εθνικό πρόγραμμα «Βιομηχανία 4.0», καθώς και το μοντέλο συνεργασίας βιομηχανίας και πολιτείας για την ταχεία υλοποίηση του Hilton Αθηνών
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα


 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts