ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ - ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019 
Ώρα:12.00-15.00
Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Διεθνές Σχολείο Pinewood
διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:  
«Μαθησιακές δυσκολίες & Συναισθηματική Νοημοσύνη - Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς»

Σε μία εποχή που όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, κατακλυζόμαστε από αντιφατικές πληροφορίες οι οποίες αν δεν επεξεργαστούν και κατανοηθούν σωστά δημιουργούν μεγάλη σύγχυση, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. 

Μέσα σε αυτήν την τόσο πολύπλοκη αβέβαιη και αντιφατική κοινωνία, απαιτούνται ψυχικά ανθεκτικές οικογένειες που καλλιεργούν την ελπίδα και την αισιοδοξία στα παιδιά τους, ενισχύοντάς τα να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της καθημερινότητας.

Οι γονείς αγωνιούν για τα παιδιά τους, την σχολική τους επίδοση, το μέλλον τους και ερωτήματα σχετικά με έννοιες όπως, Μαθησιακές Δυσκολίες, Υπερκινητικότητα, Διάσπαση προσοχής κ.α. γεννιούνται, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ή και να αποδεχτούν μία πραγματικότητα.
Η υπεύθυνη του τμήματος Ειδικής Αγωγής και Μάθησης ειδική παιδαγωγός κ. Αλεξάνδρα Βαλτζίδου και η υπεύθυνη του τμήματος Ψυχολογίας κ. Αναστασία Πανίδου, του Αμερικάνικου Διεθνούς Σχολείου Pinewood, θα πραγματοποιήσουν μία ομιλία σε γονείς παιδιών για τις μαθησιακές Δυσκολίες, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης και ενίσχυσης των παιδιών τους στο σπίτι

Επιπλέον, θα συζητηθεί το τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη και πως μπορούν οιγονείς να ενισχύσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά τους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση

 Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
 Μοναστηρίου 326, Θεσσαλονίκη