ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ! --- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" --- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟ 2019 - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019
 Ώρα:09.30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 
"ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟ 2019 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ"

Το Σεμινάριο, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Ακτινολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίας Ι. Αργυροπούλου και φέρει τη «σφραγίδα» του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Centre Hospitalier Régional  Universitaire de Lille της Γαλλίας.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, θα ταξιδέψουν από τη Lille της Γαλλίας για να μιλήσουν για τη διάγνωση και διαχείριση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, ο Καθηγητής Νευρολογίας Didier Leys και ο Καθηγητής Νευροακτινολογίας Jean Pierre Pruvo, ενώ από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων θα μιλήσει η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Μαρία Ι Αργυροπούλου.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου, επικεντρώνεται στις καινοτομίες στην απεικόνιση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου στους ενήλικες και τα παιδία, και σε σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις  όπως η  μηχανική θρομβεκτομή.

Η συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση ασχολείται με ένα σημαντικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από αυξημένη θνητότητα αλλά  κυρίως από υψηλά ποσοστά σημαντικής αναπηρίας. 

Η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί τη λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου διάγνωσης και αντιμετώπισης  αγγειακών εγκεφαλικών (Stroke center), με σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου θεραπευτικών επιλογών, με επιτομή την μηχανική θρομβεκτομή

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μεταφέρουν τη μακρόχρονη εμπειρία τους, καθώς ηγούνται ενός από τα μεγαλύτερα  Stroke centers  στην Ευρώπη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: 
 
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
  Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Ιωάννινα









 https://www.facebook.com/groups/610222592441495/?fref=ts